CROPIX
POVRATAK PROTIV AMERIKE

VELIKE VIJESTI ZA HRVATSKU! SPLIĆANIN PONOVNO U REPREZENTACIJI Povratak nakon duge četiri godine: 'Da, stavljam se na raspolaganje i dolazim u Zadar'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 24. kolovoz 2018. 22:02

Nikad bolja prilika. Često smo u posljednje vrijeme slušali takve ocjene o izgledima Hrvatske u Davis Cupu. Čilić i društvo su prije dvije godine odškrinuli vrata raja, no Del Potro i Argentina u finalu su im spremili srcedrapajući scenarij.

Ždrijeb za 2018. opet je servirao „autocestu“, barem do polufinala Svjetske skupine. Hrvatska je kod kuće glatko preskočila Kanadu i Kazahstan i opet istaknula kandidaturu za osvajanje trofeja. U Zadru će protiv SAD-a (14.-16. rujna) imati treće domaćinstvo zaredom, u kojem će ganjati treći finale i nastavak lova na „salataru“. I to u posljednjoj sezoni prije temeljitog redizajna Davis Cupa, koji je u teniskim krugovima podigao puno prašine.

Zbog svega toga informacija o povratku Mate Pavića, koji od 2014. nije igrao za Hrvatsku, zvuči još bolje. Iako nam izbornik Željko Krajan nije htio decidirano reći da je s Pavićem razriješio bivše sukobe i da će ga uvrstiti na popis, definitivnu potvrdu jučer smo dobili od trećeg igrača ATP ljestvice parova.

Tennis - Australian Open - Men's Doubles Final - Rod Laver Arena, Melbourne, Australia, January 28, 2018. Austria's Oliver Marach and Croatia's Mate Pavic celebrate winning their match against Colombia's Juan Sebastian Cabal and Robert Farah. REUTERS/Issei Kato
REUTERS/Issei Kato

„Da, stavljam se na raspolaganje i dolazim u Zadar“, javio se porukom Pavić, koji se u New Yorku s partnerom Oliverom Marachom priprema za nastup na US Openu.

Dvojbi više nema, Splićanin opet želi igrati za Hrvatsku i pomoći protiv Amerikanaca. Njegov portret na službenom plakatu znači da ga očekuju i u Hrvatskom teniskom savezu, a loptica je sada prebačena Krajanu koji svoj popis mora predati do 4. rujna. A mogućnost kalkuliranja koja mu se otvara nikad nije bila veća. U širem kadru ima četvoricu Top 50 igrača parova pa postoji opcija da čak i oni koje ne stavi na inicijalni popis (Mektić, Škugor?) zarade nominaciju prije službenog ždrijeba.

S Pavićevim povratkom, Hrvatska uživa u luksuzu da može skrivati karte za meč parova i još je izraženiji favorit na zemljanom terenu koji je izgrađen na Višnjiku.

Linker
19. travanj 2024 06:00