REUTERS/Edgar Su
HRVAT MEĐU ČETIRI NAJBOLJA

VELIKI MARIN SKINUO KAPU NAJBOLJEM TENISAČU SVIJETA 'Šteta za Rafu, on uvijek daje 100 posto, žao mi je što je ovako morao završiti, znam kako je to'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. siječanj 2018. 14:36

Marin Čilić je nakon devet godina i Pekinga 2009. godine stigao do svoje druge pobjede protiv Rafaela Nadala (3-6, 6-3, 6-7 (5), 6-2, 2-0) i tako stigao do polufinala Australian Opena.

Španjolac je morao Marinu predati meč u odlučujućem petom setu nakon ozlijede kuka zbog koje je u jednom trenutku tražio i medicinsku pomoć.

Čilićev suparnik u polufinalu bit će Britanac Kyle Edmund, 49. tenisač svijeta, koji je iznenađujuće svladao 3. nositelja Bugarina Grigora Dimitrova sa 6-4, 3-6, 6-3, 6-4.

Marin je nakon susreta bio oduševljen plasmanon među četiri najbolja u Melbourneu.

- Bila je ovo sjajna predstava s obje strane. Šteta za Rafu, on uvijek daje 100 posto, žao mi je što je ovako morao završiti meč, znam kako je to. Kada je moja igra u pitanju pazio sam u nekoliko uvodnih gemova i pokušavao stalno podizati itenzitet. Nakon izgubljenog tie-breaka znao sam da moram podići igru na još višu razinu koja je bila jako dobra u završnici meča. Imao sam priliku u svakom setu, ali je Rafa uglavnom pronalazio izlaz.

Marina sada čeka britanska senzacija Kyle Edmund.

- On ima genijalan niz, ali ja moram gledati sebe i svoju igru. Kyle je također jaki 'udarač', ali kažem, moram uzeti stvari u svoje ruke i pružiti svoj najbolji tenis.

Linker
20. travanj 2024 03:21