Aaron Doster-USA TODAY Sports
ATP NASLOV

VELIKI POVRATAK ANDYJA MURRAYJA Škotski tenisač slavio u finalu Antwerpena protiv Wawrinke

Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 21. listopad 2019. 13:19

​Nakon što se dugo borio s ozljedom kuka, kojeg je prvo operirao, pa onda promijenio, Andy Murray se nas na briljantan način vratio svjetskom tenisu.

Nakon gotovo dvije i pol godine opet je pobjednik na Touru, osvojio je 46. naslov u karijeri i to u trenucima, kao što je sam rekao, kada više nije vjerovao da bi se tako nešto moglo dogoditi.

U sjajnom finalu Antwerpena dva velika tenisača, Murray i Stan Wawrinka, priredili su pravi spektakl za gotovo 5.000 gledatelja koji su napunili dvoranu, što u posljednje vrijeme, a pogotovo krajem sezone, nije neki običaj. Švicarac je bio bliži pobjedi, dobio je prvi set, imao je i break viška u drugom, no Škot se, kao i obično cijelog tjedna, uporno vraćao, pa izborio treći set. Tamo je također Wawrinka dva puta imao break viška da bi na kraju Murray stigao do jednog od najvećih rezultata u karijeri sa 3:6, 6:4, 6:4.

- Ovo je jedna od mojih najvećih pobjeda s obzirom na sve unazad godinu i pol dana - rekao je Škot koji će sa 243. mjesta na ATP ljestvici skočiti na 127.

- Stan je igrao sjajno, pogađao je winnere iz svakog kuta terena. Uspio sam nekako zadržati priključak, ali bilo je sve to jako gusto

Linker
25. travanj 2024 13:25