Tennis - ATP - Monte Carlo Masters - Monte-Carlo Country Club, Monte Carlo, Monaco - April 20, 2018 Spain's Rafael Nadal celebrates winning his quarter final match against Austria's Dominic Thiem REUTERS/Eric Gaillard - RC1CEB0171D0
REUTERS/Eric Gaillard

ATP RIM

VELIKI RAFA UZ POMOĆ KIŠE VRATIO 'BROJ 1' Nadal u finalu Rima svladao branitelja naslova i stigao do 78. titule u karijeri

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 20.05.2018. u 21:39

 • Španjolac Rafael Nadal pobjednik je ATP turnira tenisača iz serije "masters 1000" u Rimu, on je u finalu svladao branitelja naslova Nijemca Alexandera Zvereva sa 6-1, 1-6, 6-3, a tim trijumfom je osigurao povratak na prvo mjesto ATP ljestvice u ponedjeljak.

  Nadal je do svog 78. ATP naslova u karijeri, 32. na turnirima iz serije "masters 1000", a osmog u Rimu stigao i uz pomoć vremena. Naime, nakon što je on osvojio prvi set sa 6-1, Zverev je uzvratio dobivši devet od sljedećih 11 gemova što mu je donijelo osvajanje drugog seta sa 6-1 i vodstvo od 3-1  u trećem. No, tada je počela lagana kiša i prvi 10-minutni prekid.

  Nadal je zatim dobio gem na svoj servis kojim je smanjio na 3-2, a potom je stigao mnogo duži kišni prekid koji je trajao više od sata. Nakon povratka igrača na teren Nadal je osvojio sva četiri gema i stigao do novog naslova.

  Nakon što je prošloga tjedna porazom u četvrtfinalu Madrida Nadal je na tjedan dana prepustio prvo mjesto na ATP ljestvici Švicarcu Rogeru Federeru, no trijumfom u Rimu osigurao je povratak na vrh barem do završetka Roland Garrosa gdje će od 27. svibnja do 10. lipnja braniti naslov pobjednika.

  Iz drugih medija