Lintao Zhang/Getty Images
ATP BASEL

VELIKI ŠVICARAC NA DOMAĆEM TERENU OSTVARIO VELIKI JUBILEJ I NASTAVIO LOVITI SLAVNOG AMERIKANCA Sredio Karlovićeva krvnika za samo 52 minute igre

Ostvario je 1.232. pobjedu u karijeri uz samo 268 poraza, dok je u Baselu na omjeru 72-9.
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 22. listopad 2019. 11:07

Bio je to poseban dan za sve navijače Rogera Federera, koji su napunili dvoranu do vrha, svih 9.000 gledatelja na otvaranju još jednog velikog dvoranskog turnira u rodnom gradu Rogera Federera i još jedne vrhunske ekshibicije velikog Švicarca. Naime, Federer je za samo 52 minute sa 6:2, 6:1 svladao njemačkog kvalifikanta Petera Gojowczyka koji je do glavnog turnira došao glatkom pobjedom nad Ivom Karlovićem i Norvežaninom Casperom Ruudom.

Ono što je bilo posebno važno za ovaj ponedjeljak u Baselu je podatak da je veliki Švicarac odigrao 1.500. meč u velikoj karijeri i to upravo u svom rodnom gradu. Na kraju ostvario je 1.232. pobjedu u karijeri uz samo 268 poraza, dok je u Baselu na omjeru 72-9.

​Tako je Federer krenuo u lov na 10. naslov u Baselu, deseti je već osvojio u njemačkom Haleu, ali ono što je još važnije nastavio je potjeru za Amerikancem Jimmyjem Connorsom, i u ovom trenutku Federeru nedostaju 42 pobjede da bi se po broju ukupnih pobjeda izjednačio s velikim Amarikancem. A kako je najavio nastavak karijere, a pogotovo ima namjeru biti poprilično aktivan u olimpijskoj godini, nema nikakve dvoboje da će Federer i taj rekord dostići.

Linker
19. travanj 2024 02:30