Srdjan Stevanovic Getty Images
PRVI REKET SVIJETA

VIDEO: 'U ČITAVOJ PRIČI POSTOJI CENZURA! JA SE NEMAM NAMJERU CIJEPITI' Đoković jasno rekao što misli, a to bi se moglo odraziti na njegovu karijeru

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. travanj 2020. 10:38

Najbolji tenisač svijeta iznio je svoje mišljenje kada je u pitanju koronavuris, točnije Novak Đoković smatra kako u vezi s čitavom pandemijom postoji određena doza cenzure.

Guardian prenosi kako je Nole istaknuo da je navažnije razvijati imunitet, te kako se nema namjeru cijepiti, a to bi moglo utjecati na njegova putovanja i nastavak sezone.

- Osobno se protivim cijepljenju i ne bih želio da me neko prisiljava na cjepivo kako bih mogao putovati. Ali ako to postane obvezno, što će se dogoditi? Morat ću donijeti odluku. Imam vlastita razmišljanja o tome i hoću li se te misli u nekom trenutku promijeniti, ne znam.

Đoković je sudjelovao u prijenosu uživo na Facebooku gdje su osim njega svoje mišljenje o čitavoj situaciji dali Marko Pantelić, koji se izliječio od virusa, te Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić, Filip Krajinović, Aleksandar Atanasijević i Dušan Borković.

- Postoji određena cenzura medicinskih stručnjala koji govore o rješenjima koje se ne uklapaju sa onima koje nam daje službena medicina. Volio bih da postoji više debata i razlika u mišljenju. Mi nismo iz te struke i ne možemo o tome pričati. Ja bih volio da se više priča o imunitetu - rekao je Đoković i istaknuo kako je važno stvarati imunitet:

- Mislim da su ljudi uplašeni i zbunjeni, a ne vidim da se priča o tome kako čovjek može ojačati sebe, da ojača imunitet. Imunitet je tu uz pomoć kojeg se borimo s ostalim zarazama - rekao je Đoković.

Linker
17. travanj 2024 13:39