Geoff Burke-USA TODAY Sports / Reuters
PRVI MEĐUSOBNI OGLED

JELENA OSTAPENKO ZA NASLOV PROTIV STEPHENS Latvijka postala najmlađa finalistica turnira u Miamiju nakon devet godina

Piše: HinaObjavljeno: 30. ožujak 2018. 12:49

Latvijka Jelena Ostapenko druga je finalistica WTA teniskog turnira u Miamiju nakon što je sa 7-6(1), 6-3 u polufinalu pobijedila 24-godišnju Amerikanku Danielle Collins.

Dvadesetogodišnjoj Ostapenko bila su potrebna samo dva seta i manje do dva sata igre da porazi Collins i postane najmlađa igračica koja je stigla do finala Miamija nakon 2009. kada je tada 19-godišnja Victoria Azarenko osvojila naslov.

Za Collins, 93. na WTA ljestvici, koja je do polufinala došla iz kvalifikacija i do ovog turnira je osvojila 300.000 dolara na profesionalnim turnirima, ovo je uspjeh karijere. Nakon što je pobijedila u osam mečeva na turniru i u četvrtfinalu izbacila sunarodnjakinju Venus Williams, od ponedjeljka će biti 53. tenisačica svijeta.

U finalu će Latvijka, pobjednica Roland Garriosa, igrati protiv Amerikanke Sloane Stephens koje ja eliminirala Bjeloruskinju Azarenko sa 3-6, 6-2, 6-1.

Stephens do sada je u karijeri osvojila pet naslova, dok peta nositeljica Ostapenko ima dva. To će biti njihov prvi međusobni ogled.

Linker
19. travanj 2024 09:16