Dan Hamilton-USA TODAY Sportsss
1. KOLO

RAZOČARANJE ZA SVE HRVATSKE TENISAČICE NA VELIKOM TURNIRU U CINCINNATIJU Rani kraj turnira i za Anu Konjuh i Donnu Vekić

Piše: HinaObjavljeno: 15. kolovoz 2017. 21:59

Hrvatska tenisačica Donna Vekić poražena je u utorak u 1. kolu WTA turnira u Cincinnatiju od Ruskinje Natalije Vihljanceve sa 3-6, 6-2, 3-6.

U prvom setu igračice su imale problema da zadrže svoj servis, Vihljanceva ga je gubila dva puta, ali Vekić je bila još lošija, tri puta je izgubila gem na svoj početni udarac.

No, u drugom setu sasvim druga priča kad je u pitanju Donna Vekić, koja je odlično igrala na svoj servis, pa njena protivnica nije uopće došla do prilike za "break". Vekić je, pak, sa dva oduzeta servisa uvjerljivo dobila set sa 6-2.

Tako je odluka pala u trećem setu, koji se odvijao slično kao i prvi. Obje tenisačice bile su loše na vlastiti servis, ali na kraju je više snalažljivosti pokazala ruska tenisačica, koja je dobila meč nakon 2 sata i 4 minute igre.

Bio je to njihov treći susret ove godine, a Vekić je dobila prethodna dva, u Wimbledonu i Madridu.

Slovačka tenisačica Dominika Cibulkova se pak osvetila Ani Konjuh za poraz u Wimbledonu prije dva mjeseca, kada je u utorak u 1. kolu WTA turnira u Cincinnatiju svladala hrvatsku igračicu sa 5-7, 7-5, 6-2 poslije 2 sata i 20 minuta igre.

Cibulkova je bolje krenula u meč i prva je došla do prednosti "breaka" i vodstva 4-2, ali onda je uslijedio preokret i Konjuh uspijeva dobiti prvi set.

Hrvatska tenisačica bila je na dobrom putu da dobije meč, jer je u drugom setu kod 4-4 imala dvije vezane "break lopte", te još jednu kod 5-5. Nije ih realizirala, a potom je njena protivnica, kad je Konjuh servirala za 13. igru, napravila "break" i time poravnala rezultat u setovima na 1-1.

U odlučujućem setu Cibulkova je dominirala i plasirala se u drugo kolo.

Tako su u prvom kolu turnira u Cincinnatiju ispale sve tri hrvatske tenisačice, jer je Donna Vekić pola sata ranije poražena od Ruskinje Natalije Vihljanceve sa 3-6, 6-2, 3-6, dok je dan ranije Mirjana Lučić-Baroni izgubila od Španjolke Carle Suarez Navarro sa 3-6, 5-7.

Linker
23. travanj 2024 10:30