Marin Čilić
 / Alex Pantling/Getty Images
ATP WASHINGTON

ZA PRVI TRIJUMF NAKON WIMBLEDONSKOG POSRTAJA TREBALO MU JE VIŠE OD DVA SATA Čilić protiv neugodnog Rumunja propustio 10 break prilika

Marin je u prvom meču nakon ispadanja u 2. kolu Wimbledona bio bolji od 84. tenisača svijeta Mariusa Copila s dva puta po 7:6.
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 31. srpanj 2019. 11:44

Marin Čilić je trijumfalno započeo sjevernoameričku turneju na turniru iz serije ATP 500 u Washingtonu. Čilić je u prvom kolu bio bolji od 84. tenisača svijeta Mariusa Copila s dva puta po 7:6.

Hrvatskom tenisaču bio je to prvi meč nakon ispadanja u 2. kolu Wimbledona gdje ga je s glatkih 3:0 u setovima pobijedio Portugalac Joao Sousa.

Čilić je meč protiv Copila otvorio vrlo dobro, imao je break prilike u prva tri servis gema protivnika, ali nijednu priliku nije iskoristio. Copil je imao samo jednu break priliku, ne samo u prvom setu, već u cijelom meču.

Kada je sve otišlo u 13. igru, Međugorac je od 3:4 za protivnika osvojio četiri poena za redom i osvojio prvi set. U drugoj dionici Marin je ponovno nizao break prilike, na kraju se zaustavio na broju od 10 neiskorištenih break prilika, od čega su četiri bile meč lopte kod vodstva 6:5.

U tie-breaku drugog seta Marin je bio sigurniji, odmah je poveo s 4:1 mirno privevši meč kraju iako ga je mogao završiti i ranije. Za pobjedu su mu trebala dva sata i 12 minuta, a u njegovoj igri valja istaknuti 13 as servisa i 87 posto osvojenih poena nakon prvog servisa.

U osmini finala Marin će igrati protiv boljeg iz susreta domaćeg Reillyja Opelke i kanadske uzdanice Felixa Auger-Aliassimea.

Washington, drugo kolo:
Marin Čilić (HRV, 6) - Marius Copil (Rumunjska) 7:6(4), 7:6(4)

Linker
25. travanj 2024 09:51