Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX
NA PROBNOM ROKU

ZA SPAS NAZOVI - GORANA IVANIŠEVIĆA Legenda hrvatskog tenisa preuzima jednog od najboljih tenisača svijeta: Može li ga Hrvat vratiti među TOP 10?

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 08. ožujak 2018. 17:38

Goran Ivanišević je u Indian Wellsu i nalazi se na “probnom roku” kao mogući novi trener Milosa Raonica (27), nekada trećeg, a danas (nakon serije ozljeda i jedne operacije) 38. tenisača svijeta.

Kanađanin je pozvao Ivaniševića u pomoć, a Splićanin nije radio od svibnja prošle godine, kad se razišao s Tomašom Berdychom.

Tada je Goran najavio da neće žuriti u potrazi za poslom, bio je strpljiv i možda je baš Raonic ono što je čekao. Kanađanin je ove sezone odigrao samo tri turnira i ima tek jednu pobjedu (Taro Daniel u Delray Beachu), no važnije je da ne osjeća posljedice ozljede i operacije zgloba na lijevoj ruci.

MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 16:  Milos Raonic of Canada plays a backhand in his first round match against Lukas Lacko of Slovakia on day two of the 2018 Australian Open at Melbourne Park on January 16, 2018 in Melbourne, Australia.  (Photo by Cameron Spencer/Getty Images)
Cameron Spencer/Getty Images

U njegovim najboljim danima Raonica je trenirao Ivan Ljubičić s Riccardom Piattijem, potom ga je iskusni Talijan vodio do finala Wimbledona (2016). Raonic je 32. nositelj u Kaliforniji, u 2. će kolu igrati protiv kvalifikanta.

Linker
23. travanj 2024 08:47