Adam Pretty Getty Images
POČINJE PRAVO PRVENSTVO

A SADA NAS ČEKA - SPEKTAKL! BARAKUDE ZA POČETAK S GRCIMA, A ONDA MOŽDA I NA NAJVEĆE FAVORITE 'Iskreno, mi smo se od ranije pripremali za njih'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 21. siječanj 2020. 13:39

Srijeda donosi spektakle. Imenima sudionika nekako nam se najjačim čini par Srbija - Španjolska. Tim više što pobjednik te utakmice ide na boljeg iz četvrfinalnog dvoboja Barakuda. No, prije toga valja proći četvrtazvršnicu u kojoj nas čeka očekivano Grčka. Doduše, kakav je bio početak protiv Rumunja... Momčad s Karpata je početkom druge četvrtine vodila 4:1, igrala perfektnu obranu, Grci silnih problema posebno s igračem više (0-6). No, to je ipak bio i maksimum momčadi kapetana Cosmina Radua. Grčka je na koncu postigla dvostrzko više od Rumunja, 14:7.

Vjerujemo u polufinale

- Iskreno, mi se od ranije, od nedjelje već počeli pripremati za Grčku jer je tako nešto bilo očekivano. Jasno, uvijek je za svaki slučaj postojao određeni oprez, ali... Znamo sve o suparniku, pripremit ćemo se maksimalno i vjerujem to i dokazati u srijedu navečer u bazenu - sinoć će naš izbornik Ivica Tucak koji je upravo okončao trening na drugom bazenu u gradu dok je Grčka svladala Rumunjsku.

Grčki mu kolega Theodoros Vlachos će za sada samo kratko-

- Hrvatska je favorit i za osvajanje medalje, ne samo u utakmici. Jako ju cijenimo, ali i dobro poznajemo i spremit ćemo nešto i za njih.

Španjolska je u osmini finala s lakoćom svladala Njemačku. Alvaro Granados je postigao čak 5 golova, Alberto Munarriz pridodao 3.

- Mi baš nikako nismo znali naći rješenje na njihovu zonsku obranu, posebno M-zonu koju i inače igraju možda najbolje - nakon utakmice će Mateo Ćuk, zagrebački centar u njemačkoj reprezentaciji. U španjolskom taboru veselje jasno.

Furija na Srbiju

- Ha, pa ide nam zasad baš dobro. Sjajno smo raspoloženi, pokretljivi smo i idemo iz utakmicu u utakmicu. Makar, ono što nam slijedi će ipak biti jedna sasvim druga dimenzija - spomenuo je alfa i omega Furije, dubrovački zet Felipe Perrone. Ono što njima slijedi je spektakl protiv Srbije

Crnogorci su pak odradili fini pucački trening protiv Turaka, ali sada im predstoji predstoji težak posao u četvrtfinalu protiv svjetskog prvaka, Italije. Rusija je svladala Gruziju na jedvite jade. Marko Jelača je za Gruziju postigao 3 gola, a mladostaš Harkov za Rusiju čak 4, uz jugaša Merkulova 1.

Linker
20. travanj 2024 04:54