Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
KIŠA BIBLIJSKIH RAZMJERA

AUTSAJDERI POMETENI SA 16 GOLOVA RAZLIKE, A IZBORNIK JE SA STOŽEROM NAKON UTAKMICE BIO... ZNATE GDJE? Tucak: 'On više ne postoji, nema ga više!'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 19. srpanj 2019. 22:43

U Gwangjuu je lijevala kiša. U nekoliko navrata pljusak, a nakon naše utakmice s Kazahstanom i potop. Kao prije mjesec dana, također istočnije od Hrvatske, ali malo bliže od Koreje. Dobro, postoji jedna bitna razlika. Prema posljednjim spoznajama, krov u press-centru nikome se ne ruši na glavu. Sve ostalo - po starom. Hrvati marširaju po vodi (očito je i to moguće), Kazahstan je ostavljen na 16 golova razlike (baš kao i prije mjesec dana), atmosfera u momčadi pobjednička.

Krenuo i Loren

Protiv Kazahstanaca je i službeno potvrđeno prvo mjesto u skupini, Loren Fatović postigao je prve golove na ovom SP-u, opet se isplivao solidan broj kontri, Garcia udijelio asista kao konobar ćevapa izgladnjelim građevinskim radnicima... Sve u svemu, jedan sasvim običan radni dan u životu Barakuda.

Zagreb, 190419. 
Bazen Mladost na Savi.
Vaterpolo, polufinale Regionalne lige: Jadran HN - Jug Co.
 Na fotografiji: Loren Fatovic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

- Sve ide po planu i sve je OK. Ono što smo si zacrtali, to smo ostvarili, igramo dobro i ovaj prvi tjedan natjecanja, on... On više ne postoji! Nema ga više, izbrisano iz pamćenja - malo će slikovito, ali opet dosta jasno izbornik Tucak, koji je samo sat i pol nakon utakmice zajedno sa stožerom bio... Znate gdje? Pijuckao čašu vina? Večerao? Šetao? Ne!

- Gledamo baš snimku utakmice, vadimo neke detalje, analiziramo - pojašnjava izbornik.

Water Polo  Serbia v Croatia  17th FINA World Aquatics Championships  Men's Water Polo Semifinal  Budapest, Hungary  July 27, 2017  Ivica Tucak, head coach, Andelo Setka and Ivan Buljubasic of Croatia  celebrate winning the match. REUTERS/Laszlo Balogh - UP1ED7R1N8A1O
REUTERS/Laszlo Balogh

Nakon 21:5!? Da, nekome možda čudno, ali oni tako rade. Slučaju se ne prepušta, očito, ništa. Ono što je osobito bitno iz te utakmice naveo je Luka Lončar.

- Nitko se nije ozlijedio i to je bilo najbitnije. Ozbiljno smo shvatili suparnika, što se iz priloženog rezultata, mislim, i vidi.

Odmah pogled prema utorku, koji, po svemu sudeći, zove Njemačku “u goste”.

- To je 99% sigurno tako. Čvrsta su momčad, pripremali smo se zajedno u Šibeniku, igrali u Splitu, ali ako mi budemo pravi, u polufinalu smo.

Beograd, 210116.
Kombank Arena.
32. Europsko prvenstvo u vaterpolu.
Utakmica za plasman od 5-8 mjesta, Hrvatska - Italija.
Na fotografiji: Luka Loncar.
Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX
CROPIX

Sličan stav ima i Anđelo Šetka.

- Sad se okrećemo četvrtfinalu. Željeli smo tri dana odmora, možda bude neka malena prijateljska utakmica. Nismo se još pripremali za Njemačku, ali doći će vrijeme i za to.

U međuvremenu je kiša u Gwangjuu ojačala, a i prognoza je za cijeli sljedeći ista: kiša biblijskih razmjera.

Linker
01. svibanj 2024 23:56