Vladimir Dugandzic / CROPIX CROPIX
OPET S 'AJKULAMA'

CRNOGORSKI VATERPOLISTI OČEKIVALI SU SVE OSIM - NAS! 'Bilo bi nam lakše sa Španjolcima za broncu, vi nam nikako ne ležite ali jedan detalj nas vuče'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 25. siječanj 2020. 23:28

U tjedan i pol dana, na istom natjecanju, drugi susret istih suparnika. Jadranski susjedi poraženi su dočekali kraj polufinalnog dana, ali posao nije zgotovljen. Ostaje nešto što bi netko onako površno nazvao, borbom za utješnu medalju, međutim bronca na niti jednom natjecanju, a ponajmanje ne na Europskom prvenstvu nije i ne može biti utjeha. To je kolajna koja se osvaja, to je odličje za koje se itekako valja boriti, medalja za koju su se spremali. Da, Barakude za nešto sjajnije, dok Crnogorci vjerojatno nisu ni pomišljali o postolju...

- Po meni, dobro je stvarno da smo i do ovdje došli, ali... ja sada vidim šansu za nas - veli Draško Brguljan (35), najiskusniji crnogorski reprezentativac, Bokelj hrvatskog podrijetla.

- Iskreno, ja sam mislio da će Hrvatska u finale, pa da bi mi igrali sa Španjolskom za broncu. Sigurno bi nam bilo lakše.

Ovo je zanimljiva rečenica. Brguljanovo mišljenje da bi Crnoj Gori bilo lakše sa Španjolskom nego s Hrvatskom. Pojašnjenje?

Budimpesta, 240120.
Duna Arena. 
34 LEN Europsko prvenstvo u vaterpolu, polufinalna utakmica, Crna Gora - Madjarska. 
Na fotografiji:  igraci Crne Gore.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX CROPIX

- Zato jer u posljednje vrijeme sve što smo bili igrali sa Španjolskom, mi smo bili puno boljI. S Hrvatima baš i nemamo nekih uspjeha u zadnje vrijeme. Čak štoviše, od svih reprezentacija s kojima smo igrali u povijesti, najmanje smo puta pobijedili Hrvatsku, od vas najčešće gubili. Jedino što je ovo sada drukčije malo. Oba sastava ulaze u utakmicu iz prijašnje koju smo izgubili.

No, postoji i još nešto što bi moglo ići na ruku vašoj momčadi. Teško je na jednom turniru istog suparnika pobijediti dvaput.

- Je, nadam se da će se to baš sada pokazati, ha, ha. Jedni i drugi imamo dosta oscilacija u igri, nadam se samo da ćemo ih mi imati manje.

Naš pogled s tribina na Crnu Goru u drugom tjednu EP, stvara dojam momčadi koja je ulaskom u četvrtfinale, osiguravanjem plasmana na predolimpijskom turniru, odjednom bitno rasterećenija. To najbolje može potvrditi ili demantirati kapetan i najbolji crnogorski vaterpolist, član Pro Recca, Aleksandar Ivović.

- Igramo mi tako od početka turnira. Točno, nama je prvi cilj bio Rotterdam, a sve preko toga nam je veliki uspjeh. To ne znači i da nas je uspavalo. Imamo ovdje 4 debitanta i još 4-5 igrača koji nikada nisu osvojili medalju za Crnu Goru i to je motiv koji nas strašno vuče naprijed. Ono što je karakteristično pak za Hrvatsku, a u odnosu na crnogorsku reprezentaciju, jest da nam vaša momčad nekako najmanje "leži".

Bilo bi zgodno to potvrditi još jednom.

Linker
20. travanj 2024 00:45