Srdjan Vrancic / CROPIX CROPIX
PONOS HRVATSKE

DVIJE SU NAŠE REPREZENTACIJE U LOVU NA MEDALJE I OBJE OSLUŠKUJU VIJESTI KOD DRUGIH 'Jedan me od Kauboja posebno oduševio, šaljem mu pozdrav!'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 20. siječanj 2020. 15:05

Oko 300 kilometara (riječnog toka), 2 grada i 1 rijeka. To je ono što razdvaja, ali trenutačno i spaja dva naša najtrofejnija momčadska loptačka sporta, te dvije reprezentacije.

Dakle, istodobno se na europskim prvenstvima na Dunavu nalaze rukometaši (Beč) i vaterpolisti (Budimpešta). Kauboji su u polufinalu, Barakude u četvrtfinalu.

Obje vrste ujedno osim moguće medalje, “ganjaju” i mjesto na ljetnom letu za Tokio. Obje imaju i iste snove. Da u nedjelju, 26. siječnja u istom trenutku igraju.... Ne, nećemo napisati, ali pomisliti... to već možemo.

- Pratimo jasno odavde što se zbivalo u Grazu, odnosno sada u Beču, te čestitam kolegama iz rukometa, iz njihovog saveza i reprezentacije na uspjehu koji su dosad postigli, na polufinalu. Mi se nalazimo na istom putu i nadam se da ćemo ostvariti isto, ali i da ćemo, obje naše reprezentacije, otići i dalje - u nedjelju se s mađarske obale Dunava oglasio Perica Bukić, dopredsjednik i izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza.

U vaterpolskim se krugovima jasno također osluškuju vijesti s nadmetanja rukometaša. Ne valja baš očekivati i neko grupno gledanje utakmica jer svaka je ipak momčad, pa tako i naša muška vaterpolska reprezentacija u svom ritmu.

- Iskreno, ja osobno nisam stigao gledati utakmice rukometaša, pa tako ni protiv Njemačke - veli izbornik Barakuda Ivica Tucak i pojašnjava:

- Međutim, jasna stvar da pratimo i osluškujemo, ali isto tako javnost mora znati da i mi moramo biti maksimalno usredotočeni na naš posao, naše prvenstvo, igre, pripremu. No, ako mi je dopušteno, ja bih u ime cijele reprezentacije, svih igrača, stožera i svoje osobno čestitao na plasmanu u polufinale. Mi ćemo napraviti sve sa svoje strane i pridružiti im se.

Za razliku od izbornika, igrači su uspjeli pogledati neke utakmice rukometaša:

- Gledali smo i susret protiv Njemačke, bilo je odlično. Mene je Šego oduševio i šaljem mu poseban pozdrav. Kamo sreće da i mi napravimo isto - kaže vratar Marko Bijač.

Linker
19. travanj 2024 11:17