Srdjan Vrancic / CROPIX
GDJE SU GLEDALI?

FINA OBJAVILA JAKO ČUDAN ODABIR NAJBOLJIH 7 NA SP-U Hrvatski heroj iz susreta za broncu je na popisu, ali jedan drugi član Barakuda teško je oštećen

Međunarodna organizacija vodenih sportova FINA, ne bira najbolju sedmorku Svjetskog prvenstva. Ova organizacija izabire samo po najboljeg igrača zadnje dvije utakmice (finala i susreta za broncu), te najboljeg vratara. Najbolji strijelac i nije stvar odabira već čisto statistike.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. srpanj 2019. 13:04

No, FINA jest objavila na svojim službenim stranicama momčad Svjetskog prvenstva, ali u izboru novinara. Taj je izbor poprilično čudan. Prvo, nismo nigdje na vidnom mjestu cijelo vrijeme turnira, nitko od hrvatskih novinara (a nije nas bilo baš malo) vidjeli upitnik s odabirom najboljih 7. Onda slijedi drugo, što je najčudnije, odabir tih najboljih 7 i on upućuje da ti koji su navodno glasovali, teško da su baš novinari, a poglavito ne vaterpolski.

Naime, u popisu 7 najboljih, uvrštena su čak trojica igrača desne strane, trojica perfektnih ljevaka (Joković, Zalanki i Mandić). Sva trojica su bili sjajni, nije sporno, ali na desnoj strani svake vaterpolske postave ima mjesta samo za dvojicu.

Drugo, uvršten je na popis i od FINA-e proglašen najboljim vratarom Španjolac Daniel Lopez Pinedo. On je bio vrlo dobar, ali ne više od toga. Bijač, ne zato što je naš, ali uistinu je po svemu bio bolji. Pa čak onda i statistički. Lopez Pinedo je primio 44 gola, Bijač 34; Španjolac je imao 57% obrana, Bijač 59%. Istina, Lopez Pinedo je branio 13 minuta duže od Bijača, to je bilo u skupini.

Treće, Roger Tahull iz Španjolske prvi centar? Pokraj Vrlića, Novozelanđanina Kayesa, ali i Mađara Haraija, Grka Kolomvosa, pa čak i Talijana Aicardija. Ni u ludilu! Čak ni statistički Tahulla nema među prvih 8 centara Svjetskog prvenstva.

Stoga ono što su navodno birali novinari, ne odgovara stvarnosti, a mi navodimo tek tako ne bi li ostalo zabilježeno nešto što FINA “drži” na svojim službenim stranicama - Lopez Pinedo (Španjolska), Tahull (Španjolska), Ivović (Crna Gora), Joković (HRVATSKA), Zalanki (Mađarska), Mandić (Srbija), Di Fulvio (Italija).

Linker
20. travanj 2024 08:47