Damir Krajac / CROPIX CROPIX
POBJEDA DUBROVČANA, ALI...

FOTO: SVJETSKI VATERPOLSKI ALL-STAR U SJENI PREŠUTNOG OBRAČUNA S MEDIJIMA! Novinar Sportskih novosti uskliknuo: 'Sad je dosta!'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. veljača 2020. 22:48

MLADOST 9

JUG AO 10

(1:4, 3:3, 2:3, 3:0)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Gledatelja 700. Suci: Štampalija (Šibenik) i Tiozzo (Split). Opunomoćenik: Prvan (Split).

MLADOST: Jurlina (12 obrana), Radu, Miloš 2, Biljaka 1, Ćuk, L. Bajić, Bukić 2, Lazić, Bowen, Dašić, Kunac 1, Harkov 2, Miškić, Vrlić. TRENER: Zoran Bajić.

JUG AO: Popadić (6 obrana), Macan, Fatović 2 (1), Lončar 1, Kržić, Garcia 1, Lozina 1, Merkulov 2, Papanastasiou, Žuvela 1, Benić 1, Obradović 1, Jurišić, Stahor. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

PETERCI: Mladost -, Jug AO 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 8, Jug AO 13. ISKLJUČENJE S PRAVOM ZAMJENE: Lončar (31). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Macan (27), Biljaka (30)-

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 5-12 (41%), Jug AO 3-7 (42%)

Valentinovski hrvatski vaterpolski derbi pripao je momčadi u koju su zaljubljeni Dubrovčani. Dakle, Jug AO je slavio u 11. kolu Regionalne A1 lige, Lige za prvaka uz Savu nad mladostašima. Pobjeda koja vrijedi i znači više od tri boda. Ovim trijumfom, zasluženim i "čistim", Gospari su praktički osigurali prvo mjesto ove lige, time i domaćinstvo Final Foura. Ne samo to, ovom pobjedom je Jug AO vrlo vjerojatno osigurao i "jedinicu" u hrvatskom državnom prvenstvu, dakle prednost domaćinstva više. Velika pobjeda dakle.

Pobjeda čija su se vrata za jugaše širom otvorila i dan ranije. Naime, vratar i kapetan mladostaša Ivan Marcelić je obolio, nije trenirao ni dan uoči susreta, zbog teške glavobolje ostao doma. Mladi Jerko Jurlina čak i nije bio loš između vratnica, dapače bio je i vrlo dobar, ali ipak nije reprezentativna klasa Marcelića.

Jug AO je pak sjajno obrambeno odigrao prvu četvrtinu. Gosti su potpuno zatvorili najjače napadačko oružje Mladosti, kontru. Činjenica da su prvi takav napad Žapci isplivali tek u 12. minuti, samo je potvrda ispisanog. Uz to, napadački je Jug AO bio neumoljiv, znatno brži i konačno jasno i efikasniji. Omjer realizacije igraća više jedne i druge momčadi govori dostatno.

Najviše što je Mladost uspjela učiniti je izjednačenje na samom početku utakmice (Bukić, 1:1), da bi već početkom druge bilo 5:1 za goste. Tako uvjerljivo vodstvo možda je djelomice "uspavalo" Kobešćakove učenike, a njih su u tomu brzo uhvatili Žapci s tri brzopotezna gola (Vrlić zaboravljen na 2 metra, Vrlić s igraćem više i Miloš iz kontre), te stigli na samo gol zaostatka (4:5, manje od 3 minute do kraja druge dionice). Jug AO, puno koncentriraniji, jači u samo 43 sekunde je i opet vratio na +3 u korist gostiju golovima Obradovića iz kontre koju je povukao i asistirao mu Garcia, pa onda i ubojiti Rus Merkulov. U poluvremenu je bilo 7:4 za Jug AO. Nije to nedostižno u vaterpolu, ali kako je igrala Mladost, a kako njihovi suparnici, bilo je zaista već tada razvidno da će sva tri boda u Grad. Razlika nije bila velika, ali je postojala, zamjetna. Konačnih samo gol razlike ili pobjeda Juga AO je varka u smislu neke osobite neizvjesnosti. Nje realno nije bilo.

- Mislim da smo mi jako dobro u prvoj, drugoj, a čak i u dobrom dijelu treće četvrtine dobro odreagirano u obrani, tako i napadu - nakon utakmice će trener jugaša, Vjekoslav Kobešćak uz dodatak.

- Općenito je ipak u drugom dijelu utakmice kvaliteta jako pala. Bilo je početničkih pogrešaka s obje strane, ali opet mi smo jasno zadovoljni s pobjedom i bodovima.

Trener domaćina Zoran Bajić uz čestitke jugašima tek je spomenuo.

- Mi smo odmah iza Juga, na nama je "tuči" Jadrana iz Herceg Novog, potvrditi naše mjesto broj 2. Što se utakmice tiče, jasno da je nedostajao Marcelić kao naš kapetan, vođa, iako je mladi Jurlina bio jako dobar. Međutim, ono što nije bilo dobro u našoj igri to je svakako realizacija igrača više.

Mladost ne želi medije

Upozoravali smo najmanje zadnje dvije godine. Usmeno, dobronamjerno, bez da je išta ikada ispisano na stranicama ovih novina. Upozoravali smo odgovorne u Mladosti da naprave minimum minimuma potrebitog za rad novinara. Tražili smo stol, stolce i popis igrača. Ne daj Bože da zavapimo za kakvim wi-fijem. I nikad ništa od naših upozorenja. Prije koji tjedan smo si sami nosili stolicu jer ni toga nije bilo. Jučer je istina izvjestitelj SN imao stolicu, stol i popis igrača, ali... samo mi. Kolege iz velikih redakcija ako što su Hrvatski radio, Jutarnji list i Večernji list su se morali snalaziti, stajati, tražiti mjesto. Fororeporter SN je popis igrača dobio od ovog novinara, e pa dakle... sad je dosta!

Ili će odgovorni u Mladosti nešto promijeniti ili će se zagrebački novinari dogovoriti, a to je moguće u nekoliko minuta, pa na sljedeće utakmice neće dolaziti... nitko! Rezultat ćemo objaviti šturo. Bez opisa zbivanja, tijeka utakmice. Ili neka tom klubu PR služba objavljuje izvještaje, samo je pitanje koja će ih redakcija objaviti jer... Izgleda da Mladosti mediji ne trebaju. Tako nas barem tretiraju.

Linker
19. travanj 2024 20:47