Ivo Ravlic / CROPIX
EP U BUDIMPEŠTI

HRVATICAMA DOBAR ŽDRIJEB, S DVA PROTIVNIKA MOGU SE OTVORENO NOSITI U BORBI ZA ČETVRTFINALE Potvrda plasmana dolazi protiv Portugala u Šibeniku

Postoje razlike u odnosu na muškarce jer je nešto manje reprezentacija (12) i one su podijeljene u dvije skupine od po 6 sastava.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 23. listopad 2019. 11:21

Poprilične su šanse da u Budimpešti za manje od tri mjeseca na kontinentalnoj smotri imamo dvije reprezentacije, baš kao i na prijašnja dva EP (Beograd 2016. i Barcelona 2018.) i dakako na onom kojem smo bili domaćini (Zagreb 2010.). Riječ je o djevojkama dakako koje još jedna utakmica dijeli do plasmana na EP u sjevernom susjedstvu.

Kvalifikacije vaterpolistica će biti završene ove subote, a Hrvatska će u uzvratu u Šibeniku igrati protiv Portugala. U prvoj utakmici je Hrvatska slavila s pogotkom razlike.

No, obavljen je u Budimpešti već i ždrijeb ženskog dijela turnira Europskog prvenstva. Postoje razlike u odnosu na muškarce jer je nešto manje reprezentacija (12) i one su podijeljene u dvije skupine od po 6 sastava.

Ukoliko Hrvatice prođu Portugalke izgledno je da bi se u tom slučaju borile za četvto mjesto u skupini, a to znači četvrtfinale. Naime, puno su od naše vrste jače reprezentacije Mađarske, Grčke i Rusije, ali Slovakinje i Srpkinje (obje su reprezentacije visoko u prvim susretima pobijedile Turkinje odnosno Čehinje) su već reprezentacije s kojima se ženska hrvatska vrsta može otvoreno “nositi”.

SKUPINA A - Slovačka/Turska, Mađarska, Grčka, Češka/Srbija, Portugal/HRVATSKA, Rusija.
SKUPINA B - Rumunjska/Njemačka, Nizozemska, Francuska/Ukrajina, Španjolska, Izrael/Švicarska, Italija.

Prve četiri reprezentacije iz svake skupine će se plasirati u četvrtfinale, dok po posljednje dvije iz svake skupine nastavljaju borbu za poredak od 9. do 12. mjesta.

Linker
26. travanj 2024 22:45