Pavo Marković
 Foto: Davor Pongracic / CROPIX
NAŠI BRILJIRAJU

HRVATSKA KOLONIJA O KOJOJ SE U DOMOVINI MALO ZNA ODUŠEVLJAVA U SRCU EUROPE Dva Hrvata prvi strijelci lige, po utakmici zabijaju i po 9 golova

Piše: Dean BauerObjavljeno: 03. listopad 2019. 18:12

S dvije zaostale utakmice, kompletirano je prvo kolo Francuskog vaterpolskog prvenstva, natjecanja koje je nama u Hrvatskoj zanimljivo ponajprije po izrazito velikoj koncentraciji hrvatskih vaterpolista.

Nakon ranije odigranih susreta Tourcoing - Noisy-le-Sec koji je završio rezultatom 12:13, Marseille - Sete s rezultatom 16:6 i Douai - Montpellier sa 9:12, o kojima smo već pisali, slijedile su i posljednje dvije utakmice.

Strasbourg je doma pobijedio Olympic Nicu 13:7, a čak 9 golova postigli su Hrvati. Istaknuo se svjetski prvak iz Melbournea 2007. Pavo Marković, koji je postigao čak 6 pogodaka. Još su po jedan pridodali Nikola Sutić, David Babić i Boris Letica.

U drugom je susretu Pays d'Aix gostovao kod Reimsa i slavio 15:7. Za pobjednika je Maroje Gluhaić postigao 2, a Andro Gagulić 1 gol.

Inače, na ljestvici strijelaca vodeći nije Marković iako je imao fantastičnu večer. Pavo je "tek" drugi zato što je Antonio Petković u 1. kolu za Noisy-le-Sec postigao čak 9 pogodaka!?

Četiri gola Marka Martinića

Nijemci su započeli novu sezonu vaterpolske Bundeslige iako ona još nije kompletirana. Gradski derbi između Waspo 98 Hannovera i White Sharks Hannovera je odgođen. Prvog dana prvenstva uspješan je bio Zagrepčanin Marko Martinić sa 4 gola za Ludwigsburg, za koji brani drugi bivši mladostaš, Ivan Pisk. No, slaba je utjeha Martiniću poker golova kada su utakmicu izgubili.

Rezultati 1. kola: Esslingen - Ludwigsburg 08 18:13 (Martinić 4 za goste), Spandau 04 - Potsdam 19:10 (Ćuk 1 za pobjednika) i Neukolln - Duisburg 11:16.

Linker
25. travanj 2024 01:28