Pedja Milosavljevic / CROPIX
PUT DO FINALA

HRVATSKA SAZNALA PROTIVNIKA U ČETVRTFINALU, A AKO PROĐE MOGUĆ JE I NAJVEĆI VATERPOLSKI KLASIK Evo što se sve treba posložiti za novi okršaj sa Srbijom

Piše: HinaObjavljeno: 21. srpanj 2019. 15:06

Hrvatski vaterpolisti će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Gwangjuu u utorak igrati protiv reprezentacije Njemačke koja je u susretu drugog kruga natjecnaja svladala JAR s uvjerljivih 25-5 (5-2, 6-0, 9-1, 5-2).

Njemačku je do očekivane pobjede vodio Luuk Gielen sa šest pogodaka, po tri su dodali Ben Reibel, Marko Stamm i Marin Restović.

Hrvatska je s tri uvjerljive pobjede protiv Australije, SAD-a i Kazahstana kao pobjednik skupine izborila izravni plasman u četvrtfinale i tako osigurala četiri slobodna dana na prvenstvu.

Susret Hrvatske i Njemačke na programu je u utorak od 8.30 sati.

U preostala tri četvrtfinala igrat će Srbija - Španjolska, Mađarska - Australija i Italija - Grčka.

Tucak: Najbitnije je ostati glavama čvrsto unutra, nogama čvrsto na zemlji

Iza Barakuda je prvi od tri slobodna dana, povlastice prvoplasiranih u skupini, tj. izravnih četvrtfinalista. Dakako, pojam “slobodni dani” na Svjetskom prvenstvu ipak ne postoji. Kao, navodno, ni dosada.

Sibenik, 030719.
U Atriju Muzeja Grada Sibenika, izbornik Hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak predstavio je popis igraca koji ce sudjelovati na Svjetskom prvenstvu u Koreji.
Na fotografiji: Ivica Tucak.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

- Nema slobodnog vremena, a onda ni dosade. Mi smo već jutro nakon Kazahstana imali, jasno, normalni trening, da bih za nedjelju dogovorio sparing s Talijanima. Navečer ćemo svi na zajedničku večeru s vodstvom našeg Saveza, koje je ovdje s nama - zbori iz Gwangjua izbornik Ivica Tucak i prvo malo detaljnije dodaje o toj današnjoj trening-utakmici s Italijom.

- Ne, nije to klasična utakmica. To će biti doslovno spariranje, samo dvije četvrtine, ništa više od toga. Nakon takve nedjelje začas smo u ponedjeljku, to je dan uoči četvrtfinala. Proći će to jako brzo. Zato treba ostati glavama čvrsto unutra, nogama čvrsto na zemlji, to je najbitnije. Jasno, i ono što želim jest da smo svjesni svoje snage, da znamo koliko možemo i vrijedimo i tako ćemo onda pokušati otići do kraja.

Inače, prije utakmice s Kazahstanom, koja je, očekivano, završila visokom pobjedom (21:5), ispoštovan je i još jedan dogovor izbornika i igrača.

- Potpuno sam zadovoljan tim susretom jer sam igračima prije utakmice rekao da ono što u tom susretu treba izbjeći jest eventualna ozljeda. Sad će mnogi možda pomisliti, kako se ozljeda može izbjeći? Može, i to u značajnoj mjeri, jer one se obično i događaju u utakmicama kakva je bila protiv Kazahstana, u situacijama kada ne uđeš sto posto u susret koji je unaprijed dobiven. Isto tako, druga stvar koju sam napomenuo igračima, ne daj Bože ikakav prigovor sucima koji bi automatski značio kaznu za utakmicu koja tek slijedi. To smo svakako morali izbjeći, u tome smo i uspjeli. Prvi je dio završen, momcima mogu čestitati na svemu što su napravili.

Današnji će dan u Gwangjuu ujedno donijeti i konačan odgovor tko nam je suparnik u četvrtzavršnici jer se u osmini finala sastaju Njemačka i Južna Afrika. U redu, znamo i mi tko je jači, ali opet... Doduše, za izbornika sumnje nema.

- Ma to je Njemačka! Nema dvojbe, ni najmanje! Za njih se zato već i pripremamo.

Linker
25. travanj 2024 07:49