Zagreb, 130419.
Bazen Mladost.
Vaterpolo utakmica finala Regionalne lige za zene, ZAVK Mladost protiv VK Paplilula.
Na fotografiji: Petra Bukic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

KORAK DO EURA

HRVATSKI IZBORNIK ĆE U ODNOSU NA LISABON IMATI KOMPLETAN SASTAV, A ODLIČNA VIJEST STIGLA JE IZ ZAGREBA Danas se priključuje i Petra Bukić

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 24.10.2019. u 09:35

 • Ženska vaterpolska reprezentacija u Šibeniku se priprema za subotnji presudni sraz za odlazak na EP 2020.

  Hrvatska ženska seniorska vaterpolska reprezentacija lagano privodi kraju pripreme u Šibeniku za uzvrat kvalifikacijske utakmice protiv Portugala, a za plasman na Europsko prvenstvo 2020. u Budimpešti. Podsjetimo, u prvoj utakmici u Lisabonu Hrvatska je svladala Portugal 14:13. Našim je djevojkama, dakle, dostatan i remi za odlazak u siječnju u Mađarsku, iako je i više nego jasno da je cilj pobijediti u subotu i u Crnici.

  Dobra vijest za izbornika Marija Ćaletu je da od danas ima na okupu kompletan sastav.
   

  Sve zdrave i spremne

  - Danas nam se pridružuje i Petra Bukić koja već jako dugo ima problema s ozljedom, no prošla je terapije u Zagrebu i pošto je dobila “zeleno svjetlo”, dolazi u Šibeniku - s Crnice će izbornik Ćaleta.

  - Sada, dakle, imam na okupu svih 15 igračica, a konačnih 13 za utakmicu jasno ću odrediti kasnije. U biti, već znam sastav, ali držim to još uvijek ipak za sebe. Do petka.

  Ono što je dobro, a razlika je u odnosu na pripreme prije prvog susreta u Lisabonu, je to da su mu sve djevojke zdrave i spremne. Podsjetimo, nakon Lisabona djevojke su prvo imale tjedan dana priprema u Varaždinu, da bi se potom preselile u Šibenik u kojem su prvi trening odradile u utorak, 22. ovog mjeseca.
   

  Borba za 4. mjesto

  U međuvremenu je u Budimpešti obavljen i ždrijeb ženskog turnira na Europskom prvenstvu. Hrvatska će u slučaju plasmana zaigrati u A skupini sa sastavima Grčke, Mađarske, Rusije, te pobjednicama susreta Slovačka - Turska odnosno Češka - Srbija. To će, po svemu sudeći, biti Slovakinje i Srpkinje. Dakle, borba za 4. mjesto i ulazak u četvrtfinale, što bi bio i najveći dosadašnji uspjeh hrvatskog ženskog vaterpola.

  - Ne bježimo od toga. Grčka, Mađarska i Rusija su drugi svijet za nas zasad, ali ove dvije su već suparnice po mjeri, ali... idemo mi prvo dobiti Portugalke.

  Dogovoreno! U Šibeniku je trenutačno 15 djevojaka - vratarke Alexandra Ratković i Natasha Trojan Jimenez, te Dina Lordan, Emmi Miljković, Matea Skelin, Korina Jureša, Ema Carević, Ivana Butić, Domina Butić, Ana Miroslavić, Bruna Barišić, Lidija Crnički, Julija Božan, Mia Topić i Petra Bukić. Za večeras je na bazenu u Crnici zamišljen i medijski dan odnosno tzv. otvoreni trening hrvatske ženske reprezentacije (18.45 do 19.30 sati), kao prilika za nazočenje novinara treningu izabrane vrste, a samim time i još kvalitetnija najava subotnjeg spektakla u Šibeniku.

  Iz drugih medija