Adam Pretty Getty Images
VODA U UŠIMA

HRVATSKI IZBORNIK OBJASNIO DRAMU KAKVA SE RIJETKO VIĐA U VATERPOLSKIM BAZENIMA 'Ostaje gorak okus nakon pobjede! Potrošio sam zadnju minutu odmora...'

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija u susretu je 2. kola skupine A na Europskom prvenstvu u Budimpešti svladala Crnu Goru sa 11-10 (2-1, 4-2, 4-2, 1-5) te tako praktički osigurala izravni prolazak u četvrtfinale. Barakude su odigrale tri fantastične četvrtine, ušle u zadnju s pet pogodaka prednosti, a onda - raspad sistema.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. siječanj 2020. 23:12

U zadnju četvrtinu se ušlo s vodstvom Hrvatske 10:5, gotova utakmica. Inače, u normalnim okolnostima, ali... Kada smo već zaključavali izvještaj, očito i Barakude pobjedu, ali problem je što oni to ne smiju. Pet su golova zabili Crnogorci, poravnali na 10:10, uveli nas u silne probleme i čupanje pobjede, što je pak zasluga Xavija Garcije koji je zabio pobjednički gol i fantastičnog Marka Bijača koji je obranio dva napada za poravnanje u zadnjoj minuti.

Ivica Tucak, hrvatski izbornik objasnio je kako je došlo do dramatične završnice.

"Ostaje gorak okus unatoč pobjedi. Pobjedi kojoj se veselim, svima nam je ona draga, ali treba vidjeti od kuda, kako i zašto ovakva zadnja četvrtina. Dopustili smo si veliki luksuz nakon tri briljantno odigrane četgvrtine. Doista ne znam kada smo tako dobro, tako sjajno igrali kao ovo sada protiv Crne Gore. Napadački i obrambeno. Naravno da tu ima i psihološke naravi, kao dobili smo utakmicu, pa ako i primiš šesti, sedmi mislimo nije strašno. E, ali kad primiš osmi, onda je voda u ušima. Nažalost, nisam imao više time-out, potrošio sam sve da na vrijeme prekinem onaj crnogorski niz. Od svega je ipak najbitnije da smo svemu unatoč uspjeli izvući pobjedu".

Vladimir Gojković, crnogorski izbornik žalio je za popuštenom prilikom.

"Probali smo ih zatvoriti, a znamo jako dobro koliko je to teško zatvoriti. Svi protiv njih imaju jako velik broj osobnih pogrešaka, tako smo i mi. Posebno "bez lopte", što je Hrvatska i koristila. Ne mogu reći da pobjeda Hrvatske nije zaslužena jer su vodili cijelo vrijeme. Čestitam Hrvatima, ali čestitam i mojim igračima što su se uspjeli čak i vratiti, možda smo mogli i do pobjede, ali nismo se predavali. To je velika stvar".

Linker
26. travanj 2024 09:49