HVS
DOMINACIJA U BUDIMPEŠTI

HRVATSKI VATERPOLISTI NA SJAJAN NAČIN NAJAVILI ČETVRTFINALE Treće kolo Eura brzo se pretvorilo u trening Barakuda

Hrvatska vaterpolska reprezentacija sklopu 3. kola igrala je protiv Slovačke najlakšu utakmicu u skupini. Nakon stresa protiv Crne Gore, Barakude su uvjerljivo nadigrale Slovake i slavile s visokih 16:4. Hrvatska svoj sljedeći dvoboj igra u srijedu u četvrtfinalu, gdje će igrati protiv boljeg iz ogleda Grčke i Rumunjske, a u tom ogledu su Grci ozbiljni favoriti
Piše: Petar ZobecObjavljeno: 18. siječanj 2020. 16:11

SLOVAČKA - HRVATSKA 4:16 (0:3, 2:4, 1:4, 1:5)

BUDIMPEŠTA - Duna Arena. Gledatelja 2.000 Suci: Dreval (Rusija) i Stavridis (Grčka). Opunomoćenik: Bitadze (Gruzija)

SLOVAČKA: Hoferica (6+1 obrana), Caraj, Zatovič 1, Furman, Mitruk, Molnar, Maroš Tkač 1 (1), Marek Tkač 1, Bielik 1, Kovačik, Kolarik, Balaž, Kozmer. IZBORNIK: Peter Nižny

HRVATSKA: Bijač (3 obrane), Macan, Fatović 2, Lončar 3, Joković 2 (1), Vukičević, Bušlje 5, Miloš 3, Vrlić (0), Benić 1, Garcia, Marcelić (8 obrana). IZBORNIK: Ivica Tucak

PETERCI: Slovačka 1-1, Hrvatska 1-2.

OSOBNE POGREŠKE: Slovačka 9, Hrvatska 8. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Kolarik (31).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Slovačka 0-7, Hrvatska 4-7 (57%).

Ako je suditi po prikazanom protiv simpatičnih Slovaka, hrvatski su vaterpolisti stresnu utakmicu odigranu protiv Crne Gore u prošlom kolu ostavili u retrovizoru. Izabranici Ivice Tucka su s uvjerljivih 16-4 svladali najlošiju momčad skupine i s prvog se mjesta zaputili prema četvrtfinalu Europskog prvenstva.

Ogled sa Slovacima započeo je nadmudrivanjem, ili bolje rečeno pokušajem nadmudrivanja slovačkih vaterpolista s hrvatskim, jer su visokom obranom prisilili Hrvate na par pokušaja iz daljine. Joković i Vrlić nisu mogli pronaći put do mreže u prva dva Hrvatska napada. Joković je još jednom oprobao svoj udarac u startu utakmice, ali u strijelce se upisao tek nakon zabijenog peterca i četiri odigranih minuta utakmice.

Na drugoj strani, Slovaci su imali dosta problema s organizacijom igre, djelovali su ispuhano kada bi doplivali do protivničke polovice, pa bi njihov napadi često završavali i bez udarca prema Bijaču. No, uspjeli su jednom i zaskočiti hrvatsku selekciju, ali kontru je uspješno zaustavio Bijač.

Zabilježili smo i jedan pokušaj Balaža izvana, što je bila šala-mala za opet raspoloženog Bijača. Prvu četvrtinu svojim su golovima podvukli Miloš i Bušlje za ugodnih 3-0,

Druga četvrtina počela je golom Slovaka, hrvatski suparnik zabio je jedino kako se tada činilo mogućim - "na prijevaru". Zapisnički stol je malo prerano pokrenuo odbrojavanje za napad Hrvatske, a suci su ih ispravili kako je ipak ostalo još četiri sekunde za slovački napad. Sudac je dobacio loptu u bazen, a jedan Slovak se pravio kao da nije spreman, pa brzo dobacio do Zatoviča koji je finim šutom izvana iznenadio Bijača za veliku radost na slovačkoj klupi. Taj pogodak je malo razljutio hrvatske vaterpoliste - Lončar, Bušlje i Miloš podižu na 6-1. Posebno je bio lijep pogodak koji je zabio Bušlje nakon zgodnog kombiniranja u napadu. Prije kraja druge dionice Tkač je pokazao mekanu ruku, kada je iskoristio činjenicu da Hrvatska ima igrača manje, pa suočen s hrvatskim blokom, lobao Bijača za 6-2. Da razlika ipak bude okrugla na poluvremenu, potrudio se Bušlje i pogodio za 7-2.

Unatoč velikoj razlici Hrvatska, poučena neugodnim iskustvom protiv Crnogoraca, nije upala u opušteni mod, nego je još jače pritisnula Slovake. Bušlje je zabio dva pogotka u tom dijelu, u strijelce se upisao i Fatović kao i Benić, dok je Slovacima obraz spasio Bielik za rezultat 11-3.

Posljednja dionica donijela je još pet hrvatskih golova (dva puta Lončar, Miloš, Joković i Fatović) i jedan slovački (Tkač iz peterca) za visoku pobjedu.

Hrvatska svoj sljedeći dvoboj igra u srijedu u četvrtfinalu, gdje će igrati protiv boljeg iz ogleda Grčke i Rumunjske, a u tom ogledu su Grci ozbiljni favoriti. Pogledamo li još malo dalje prema ždrijebu, onda će Hrvatsku, ukoliko uspješno odradi četvrtfinale, u polufinalu dočekati pobjednik dvoboja Srbija - Španjolska/Mađarska.

HRVATSKA - SLOVAČKA 16:4

HRVATSKA: Bijač - Bušlje - Vukičević, Fatović - Garcia, Joković - Vrlić

Klupa: Macan, Lončar, Bukić, Miloš, Benić, Marcelić

SLOVAČKA: Hoferica - Zatovič - Balaz, Maroš Tkač - Marek Tkač, Furman - Caraj

Klupa: Molnar, Bielik, Kovačiuk, Kolarik, Kozmer

-------------------------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

7' - Slovaci jedva čekaju da ova njihova agonija završi... Fatović dodaje još jedan pogodak za 16:4!

7' - Strašna golčina Mare Jokovića za plus jedanaest!

5' - Ali ekspresno uzvraća Lovre Miloš za novih plus deset!

5' - Pogađa opet Maroš Tkač iz peterca.

2' - I još jednom Lončar! Strašna dominacija Hrvatske protiv nemoćnih Slovaka...

2' - Bravo, Lukaaa!!! Drugi Lončarov pogodak za 12:3!

1' - Počinje posljednja četvrtina i opet je Fatović brži od suparnika.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

8' - Kako igra Bušlje danas... peti njegov pogodak za 11:3!

7' - Nakon flipera ispred našega gola najbolje se snašao Tomaš Bielik i pogodio za 10:3.

6' - Zabijaju svi i iz svih pozicija! Sada je Hrvoje Benić probio Hofericu!

4' - I Loren Fatović se upisao u strijelce! Fantastična predstava hrvatskih vaterpolista danas u Budimpešti...

3' - Ma tooo, kapetane! Andro Bušlje zabija svoj četvrti zgoditak za plus šest!

1' - Kreće treća četvrtina.

KRAJ DRUGE ČETVRTINE - Počelo je taktičkim nadmudrivanjem između Barakuda i slovačkih vaterpolista, ali vrlo brzo Tucak pronalazi rješenje za suparničku obranu i tu je počela rapsodija Hrvatske. Nošeni golovima Andre Bušlje, Lovre Miloša, Mare Jokovića i Luke Lončara te čudesnim obranama Marka Bijača hrvatski su vaterpolisti praktički riješili dvoboj već u prvome poluvremenu.

8' - Ali odmah uzvraća fenomenalni Andro Bušlje! Imamo velikih pet razlike na poluvremenu!

8' - Sada je Marek Tkač uspio nadmudriti Bijača i zabiti za 6:2.

8' - Pogađa i Miloš nakon ekpresne kontre! Slovaci nemaju rješenja za izvrsnu igru Barakuda...

7' - I Bušljeee!!! Maestralna akcija hrvatskih vaterpolista za velikih četiri razlike!

7' - I opet čudesni Marko Bijač brani nemoguće! Nova sjajna predstava hrvatskog vratara, Slovaci su već polako očajni...

5' - Luka Lončar izbija sam pred Hofericu i pogađa za novih tri razlike!

3' - Juraj Zatovič nakon 11 minuta igre zabija prvi slovački gol.

1' - Kreće druga četvrtina, izbornik Ivica Tucak odlučio je odmoriti ključne igrače u ovoj rezultatski nebitnoj utakmici.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

8' - Još jedna izvrsna akcija hrvatskih vaterpolista i kapetan Andro Bušlje povećava prednost na 3:0! Potpuna dominacija Barakuda...

5' - Lovre Miloš ekspresno povećava vodstvo nakon još jedne Bijačeve obrane i brze kontre Barakuda!

5' - Nakon prekršaja na Vrliću Joković zabija iz peterca za prvo vodstvo Hrvatske!

4' - Tvrda utakmica u početku, još uvijek bez golova, iako je sijevnulo nekoliko opasnih šuteva na objema stranama. Bijač i Hoferica trenutno su u glavnim ulogama.

2' - Sjajnu akciju izveli su naši, ali na kraju Hoferica brani Jokovićev udarac.

1' - Počela je utakmica u Budimpešti! Fatović je bio brži od suparnika i Hrvatska će imati prvi napad.

-------------------------------------------------------

Linker
17. travanj 2024 06:41