Vladimir Dugandzic / CROPIX
BARAKUDE MEĐU ČETIRI

IGRAČI PUCAJU OD OPTIMIZMA UOČI KLJUČNIH OBRAČUNA 'Dominirali smo cijelu utakmicu, tako će biti i dalje. Nitko nas ne može dobiti kada ovako igramo!'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 22. siječanj 2020. 23:55

Hrvatska je 14-11 pobijedila Grčku u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Budimpešti. Izbornik Tucak nije skrivao zadovoljstvo igrom, a slično razmišljaju i igrači...

- Kao što sam rekao i prije utakmice, najvažniji smo mi i kako mi igramo i kada gledamo sebe. To je što se tiče neke ocjene utakmice s Grcima. Tada smo najbolji i to smo pokazali od početka do kraja, dominirali cijelu utakmicu i dominirali od prve minute. To isto će vrijediti za polufinale i finale. Mislikm da imamo najveću kvalitetu kada odigramo na najvišoj razini. Tada nas nitko ne može dobiti, rekao je Lovren Fatović.

Budimpesta, 220120.
Duna Arena. 
34 LEN Europsko prvenstvo u vaterpolu, 
Hrvatska - Grcka. 
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX CROPIX

Španjolska?

- Ostali su možda nešto malo dužni od prošle godine, ali to je prošlost. U to se ne vraćamo. Mi smo došli ovdje pobiejditi svaku utakmicu i tako nastupamo. Mislim da smo kvalitetniji i ako igramo vrhunski, teško nas mogu dobiti.

Lovre Miloš je zadovoljan:

- Odradili smo korektnu utakmicu. Obrana možda čak i nije bila na razini koju bi htjeli. Tu nas je Bijač spašavao s nekoliko izvrsnih obrana, ali zato je napad odradio svoje. Rezultat toga su one brojke na semaforu, one završne brojke.

Josip Vrlić je dodao:

Budimpesta, 220120.
Duna Arena. 
34 LEN Europsko prvenstvo u vaterpolu, 
Hrvatska - Grcka. 
Na fotografiji: slavlje igraca i trenera Ivice Tucka  nakon pobjede. 
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX CROPIX

- Ne bih ja rekao da smo odigrali bez ikakvih zamjerki. Bilo je to malo lošije u obrani. Puno je za ovakvu utakmicu, ovaj ran, četvrtfinale ne, primiti čak 11 golova. Međutim, napad je zato bio vrhunski i iščupali smo pobjedu. Dobro, možda ne iščupali, ali opet... Morat ćemo drugi put primiti manje.

Ante Vukičević zna što će izdvojiti:

- Ja bi ipak pohvalio obranu. Od početka smo igrali agresivnu obranu, otišli na 6:3 u prvoj četvrtini već. Stvarno smo odigrali odlično, ali jasno s uvijek dobrim Markom (Bijač, op..a) na vratima. Kasnije smo samo uspjeli održavati prednost. Mislim da je to bio trenutak koji je prelomio utakmicu. Taj početak, kao i igračem manje kojem smo uspjeli anulirati, a vidjeli ste i sami da je bilo "mali milijun" isključenja.

Protiv Španjolske neće biti baš ista igra? Želimo reći, drugi je profil ipak momčadi...

- Pa, mi ćemo se potruditi da bude ista. Mi uvijek idemo jako u obrani, da nam to bude prepoznatljiva osobina. Ta čvrsta obrana nam jamči tranziciju, jaki napad, mirnoću. Dakle, neće tu biti puno izmjena.

Budimpesta, 220120.
Duna Arena. 
34 LEN Europsko prvenstvo u vaterpolu, 
Hrvatska - Grcka. 
Na fotografiji: Ante Vukicevic.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX CROPIX

- Bolje smo se snašli i mirno utakmicu priveli kraju, odnosno tako smo ju odigrali. Ipak, po meni čudna utakmica s puno isključenja. Posebno za četvrtfinale. Najvažnije je da smo iskontrolirai rezultat od prve do zadnje minute. Opekli smo se na ovom prvenstvu jednom na Crnogorcima i Bogu hvala smo danas uspjeli izdržati. Mislim da smo pokazali više od Grka i zasluženo ušli u polufinale, rekao je Marko Bijač.

Andro Bušlje na kraju je zaključio:

- Nisam ja odveo momčad u polufinale, već cijela ova momčad. Nas 13, zajedno s trenerom, cijelim stožerom. od početka do kraja smo odligrali dobru utakmicu. Jedino što smo napravili ipak neke pogreške, sreća tek manje od suparnika. Zasluženo smo u polufinalu.

Linker
26. travanj 2024 02:39