CROPIX
XAVI GARCIA

JEDAN OD FAVORITA LIGE PRVAKA I IZRAZITO DOMAĆINSKA MOMČAD DOLAZI U GRUŽ 'Kada odu u goste kao da malo “padnu” i nadam se da će večeras biti isto'

Jugov Katalonac otkriva najjače strane katalonskog gosta Juga AO i kako mu se Dubrovčani trebaju suprotstaviti da bi susret završili slavljem.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 18. listopad 2019. 11:38

Hrvatski prvak u Gružu večeras dočekuje... mega momčad. Pazite sad, Barcelonetu čine 10 španjolskih reprezentativaca (svjetski doprvaci), jedan Talijan, Bodegas (svjetski prvak) i jedan Srbin, Aleksić (pobjednik Svjetske lige). Onaj 13. igrač je “samo” drugi vratar. Drugim riječima, u Gružu bi moglo biti “gusto”. Istina, za Jug AO trenutačno “igraju” katalonski prosvjednici jer ondje je dolazak do zračne luke daleko duži i zamorniji trenutačno nego let do Dubrovnika. Na ovo se Jugov Katalonac Xavi Garcia samo nasmijao, ali nam i dao za pravo glede činjenice da je Barceloneta sve samo ne sastav za podcijeniti. Tu su Granados, Perrone, Munarriz, centri Tahull i De Toro...

- Imaju oni u biti tri centra jer nemojmo zaboraviti Bodegasa - upozorava ljevoruka barakuda iz Barcelone i Juga AO, Xavi Garcia.

Puno posla za centre

- De Tora oni koriste više kao bek-centra. On je uostalom kada je počinjao u španjolskoj reprezentaciji i igrao isključivo braniča. Makar, može on jasno i jedno i drugo. Gledali smo snimku njihove utakmice u Berlinu protiv Spandaua. On je stalno išao, plivao za centrima od dva metra. U biti, naši će centri imati večeras dosta posla.

Idemo ovako, što i kako trebate vi odigrati, a što Barceloneti najmanje odgovara?

- Meni se čini da su oni ove sezone malo teži, malo sporiji. Doveli su trojicu igrača, Aleksića, Bodegasa i De Tora. Vrhunska kvaliteta, mislim i da su jači nego prošle sezone, ali i da su izgubili na brzini. Trebamo biti brzi, puni energije. Po meni je Barceloneta jedan od favorita Lige prvaka cijele sezone, ali opet... mi igramo doma.

U gostima malo ‘padnu’

Kada smo kod toga da igrate doma, čini nam se da Barceloneta prikazuje dva lica doma i u gostima. Barem je tako bilo prošle sezone. Kao da su naglašeno domaćinska momčad. Istina ili se varamo?

- Doma igraju fantastično i to je činjenica. Kada odu u goste kao da malo “padnu” i nadam se da će večeras biti isto, ha, ha. Makar, ne uzdamo se u to. Ovo što ste naveli je točno, ali je isto tako to samo statistika - uoči utakmice će Xavi Garcia, onaj među jugašima koji ipak, dojma smo, najbolje, “u dušu” poznaje Katalonce. Razumljivo i zašto.

Linker
25. travanj 2024 05:59