© Pedja Milosavljevic Pedja Milosavljevic
TEŠKI DANI ZA KOLEKTIV

JEDAN OD NAJTROFEJNIJIH KLUBOVA NA SVIJETU JE PRED GAŠENJEM 'Direktorica laže, ukinula nam je i prehranu u restoranu, a najviše ispaštaju djeca'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. prosinac 2019. 10:09

Sedan je puta prvakom Europe bio Vaterpolo klub Partizan. To ga svrstava među najtrofejnije sastave toga sporta, jer samo je Pro Recco uzeo jednu europsku titulu više, a i zagrebačka Mladost ih baš poput svojih regionalnih rivala ima sedam. Ipak, najbolji dani kluba s Banjice daleko su iza njega, a posljednjih godina često se piše o sveopćoj neimaštini koja je zatekla društvo.

To da vaterpolisti Partizana treniraju u hladnoj vodi jer klub nema za troškove mazuta nije nikakva novost. Isto tako, ni vapaji klupske direktorice Tatjane Rakas, ali... Igrači su reagirali jer, kako tvrde, ona iznosi laži u javnost. U posljednje tri godine igrači VK Partizan primili su, kako navode trojica prvotimaca u svom priopćenju svega četiri plaće.

Početkom mjeseca smijenjen je čitavi Upravni odbor kluba, otišli su predsjednik i nekadašnji trofejni vaterpolist Aleksandar Šoštar, kao i trener Stefan Čirić. Ispisnice su dobila i četiri igrača, kapetan Nikola Radonjić, Filip Radojević, Nikola Radulović i Aleksandar Radanović. Klub je u blokadi već više od 1.100 dana.

Prije dva dana igrači su putem svoje FB-stranice poslali službeno priopćenje:

- Direktorica je demonstrirala silu. Zabranila nam je ishranu u klupskom restoranu, a temperatura vode je 23.5 stupnja. Ipak, odradili smo prvi dio treninga u teretani - riječi su igrača.

Dan kasnije, stigla je i nova obavijest, ali i apel navijačima da zaštite igrače od nove uprave.

- Izjava direktorice da tri igrača koštaju klub osam tisuća eura na mjesečnoj razini je smiješna ako se zna da smo u posljednje tri godine primili četiri plaće. Voda je hladna, škola vaterpola tu najviše ispašta, a ukinuta nam je i prehrana u restoranu kojeg je odredio klub. Nismo igrali za novac niti nam je to glavni motiv, ali nismo htjeli popustiti pred očiglednim rušenjem Partizana.

Linker
20. travanj 2024 14:27