Ivan Marcelić
 Zeljko Puhovski / CROPIX CROPIX
PRIPREMAMO REVOLUCIJU

JESTE LI PRIMIJETILI NOVU HRVATSKU TAKTIKU? Inovacija koja je dopuštena tek po novim pravilima mogla bi biti tajni adut Hrvatske u borbi za zlato!

Piše: Dean BauerObjavljeno: 21. siječanj 2020. 20:18

U hrvatskom se taboru razmišlja o svim mogućim opcijama koje nude ponešto izmijenjena pravila igre, a koja su stupila na snagu početkom ljeta prošle godine. Tako nije ostalo nezamijećeno da je izbornik Tucak u posljednjim sekundama, u posljednjem napadu utakmica protiv Njemačke (1. kolo) i Slovačke (3. kolo) zazvao minutu odmora, te u napad poslao i vratara.

To prije nije bilo moguće, jer vrataru nije bilo dopušteno preći sredinu plivališta. Takav napad znači igrača više čak i bez isključenja suparnika, a ako se i to dogodi onda su i dvojica igrača više.

Međutim, takve situacije valja i uigrati jer niti je vratar viča napadačkim rolama, a ponekad taj višak igrača može biti i smetnja. Posebno ako se ne uigra neka kombinacija. U ona navedena slučaja, vratar Marcelić je bio taj koji je išao pred suparnička vrata, “parkirao” se kao dodatni igrač na 2 metra, odlvačio malo pozornosti suparnika i na sebe. No, isto tako valja spomenuti da u oba navrata nismo još postigli pogodak.

Bukić normalno trenira

Luka Bukić, lijevo krilo Barakuda koji je zbog blago povišene temperature propustio utakmicu 3. kola u skupini protiv Slovačke te je ostao u hotelu, već je sljedeći dan bio u puno boljem stanju. Terapija dr. Borisa Labara učinila je svoje, dakako uz malo odmora, te je Bukić već u nedjelju obavio puni normalni trening u bazenu. Prema očekivanjima igrača, trenera i liječnika, već bi sada trebao biti spreman za maksimalan napor, a do srijede navečer i četvrtfinala to ne bi trebalo niti biti upitno.

Uvježbavanje s prvacima svijeta

U ponedjeljak kasno navečer, čisto radi koliko-toliko zadržavanja natjecateljskog ritma, Barakude su obavile i zajednički trening s Talijanima. Prethodni prvaci svijeta protiv aktualnih. U biti, dvojica izbornika, Ivica Tucak i Alessandro Campagna, već su se nakon 2. kola dogovorili za ovakvu opciju. Tada je već bilo izvjesno da će Hrvatska odnosno Italija osvojiti prvo mjesto, svaka u svojoj skupini, pa je obojici i njihovim momčadima dobro došlo još malo uigravanja situacija u napadu s igračem više, odnosno u obrani s pojedincem manje. Ono što je dodatno pogodovalo mogućnosti zajedničkog mini-treninga činjenica je da se Hrvatska i Italija nalaze svaka u svojem dijelu ždrijeba, odnosno teorijski se te dvije momčadi mogu sastati tek u finalu.

Linker
23. travanj 2024 15:00