Vladimir Dugandzic / CROPIX CROPIX
JE LI TO MOGUĆE?

KAUBOJI VEČERAS IGRAJU ZA ZLATO I OLIMPIJSKE IGRE, A EVO ŠTO ČEKA BARAKUDE! Morat će odigrati osam utakmica u osam dana kako bi vidjeli Tokio!

Piše: Dean BauerObjavljeno: 26. siječanj 2020. 10:55

Let iz Budimpešte za Tokio je popunjen. Mjesta više nema, posljednja su sjedala zauzeli Mađari. Budući da su prijašnji letovi za Japan iz Beograda (Svjetska liga) i Gwangjua (Svjetsko prvenstvo), popunjeni nekim drugim putnicima (Srbi, Talijani i Španjolci), to sada za hrvatski vaterpolo znači samo jedno. Završna, posljednja postaja za potvrdu leta je u Rotterdamu.

Najveća europska luka će od 22. do 29. ožujka biti odredište završnog kvalifikacijskog olimpijskog turnira za Tokio. Ondje je posljednja prilika za Hrvatsku za osigurati OI predstojećeg ljeta.

U Rotterdamu će nastupati 12 momčadi, a tri najbolje idu na OI. Iz Europe, odnosno s ovog EP već su sada sigurni sudionici turnira Hrvatska, Crna Gora, Rusija, Grčka i Njemačka. Uz njih valja dodati i Nizozemsku kao domaćina turnira. Ostalih šest sudionika trebaju dati ostali kontinenti (Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Afrika, Azija, Oceanija). Tih 12 momčadi će biti razdijeljene u dvije skupine od po šest momčadi, te će u 8 dana odigrati 8 utakmica (pet u skupini, četvrtfinale, polufinale i finale ili utakmica za treće mjesto).

Podsjetimo, na OI u Tokiju zasad su mjesta osigurali - Japan (domaćin), Italija (svjetski prvak), Španjolska (svjetski doprvak), Mađarska (najbolje plasirana s EP u Budimpešti), Srbija (pobjednik Svjetske lige), SAD (pobjednik Panameričkih igara), Australija (Oceanija), Kazahstan (prvak Azije) i Južna Afrika (Afrika).

Linker
27. travanj 2024 01:34