Boris Kovacev / CROPIX CROPIX
SPEKTAKL UZ SAVU

MLADOST U TRILERU DO VAŽNE POBJEDE Ovom pobjedom 'Žapci' su pobjegli izravnom konkurentu i imaju veliku prednost za plasman na završni turnir

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti ostvarili su važnu pobjedu u borbi za Final Eight Lige prvaka, nakon što su u susretu 7. kola B skupine na plivalištu uz Savu porazili Marseille sa 12-11
Piše: HinaObjavljeno: 09. prosinac 2019. 23:26

"Žapci" su ovom pobjedom pobjegli francuskoj momčadi na četiri boda razlike čime su ostvarili veliku prednost pred izravnim konkurentom za plasman na završni turnir.

Mladost je sjajno otvorila utakmicu i nakon prve četvrtine je vodila sa 4-0. Marseille je u drugoj dionici smanjio na 4-2, a koncem dionice na svega gol zaostatka (6-5). Međutim, Mladost je na odmor otišla s +2 (7-5).

Gosti su i u trećoj dionici smanjili na minus 1 (7-6), no Mladost je serijom 3-0 pobjegla na 10-6, a početkom zadnje dionice s nova dva gola došla na velikih 12-6. Mladost je tada stala, a Francuzi su uzvratili serijom 5-0, smanjivši na 12-11, no za više od toga nije bilo vremena.

Mladost su do pobjede predvodili Cosmin Radu, Luka Bukić i Konstantin Harkov sa po tri gola, dok su u francuskim redovima najefikasniji bio Ugo Crousillat s tri gola.

U drugom susretu iz ove skupine Pro Recco je rutinski odradio posao protiv Dinama pobijedivši sa 24-9, dok je Terrassa na gostovanju slavila protiv Waspo 98 sa 9-8.

Pro Recco je preuzeo vodstvo na ljestvici sa 17 bodova, Ferencvaros je drugi s bodom manje i utakmicom manje, dok je Mladost treća sa 13 bodova.

Linker
23. travanj 2024 16:11