Ranko Suvar / CROPIX
RASPOLOŽENI MLADOSTAŠI

MLADOSTAŠI U DVIJE UTAKMICE POSTIGLI 45 GOLOVA, A VEĆ SUTRA SLIJEDI NOVO DOKAZIVANJE 'Još nismo ušli u razdoblje umora koje će sigurno doći'

Obje su utakmice Zagrepčani riješili već nakon četvrtine-četvrtine i pol, ali do kraja, do zadnje sekunde nisu prestajali “gristi”.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. listopad 2019. 11:42

Prošle subote su Dinamu iz Tbilisija u Ligi prvaka “utrpali” 21 gol, što je apsolutni ovosezonski rekord ovog natjecanja. Preksinoć su u 5. kolu Regionalne A 1 lige Šapcu, aktualnom prvaku Srbije, “uvalili” još više, 24 gola. Ponovno, rekordno najveći broj golova i najveća pobjeda uopće. To je goleadorski učinak vaterpolista Mladosti u dvije uzastopne utakmice.

Uvažavamo činjenicu da su oba suparnika Žabaca, Gruzijci i Šapčani, kvalitativno daleko ispod hrvatskog doprvaka i nisu neko osobito mjerilo, ali jedno je ipak kuriozitetno i vrijedno pozornosti. Postići u vaterpolu, u službenim utakmicama, 45 golova u 2 utakmice u razdoblju od 4 dana zavrjeđuje pozornost. I još nešto. Pohvalu, apsolutno.

Naime, obje su utakmice Zagrepčani riješili već nakon četvrtine-četvrtine i pol, ali do kraja, do zadnje sekunde nisu prestajali “gristi”. Punom snagom, od prve do zadnje sekunde, bez stanke. “Trpanje” do kraja i dokle ide. Pa, ako može i 30 razlike, neka bude 30 razlike. To je također sportski pristup. Ozbiljno, maksimalno usredotočeno i bez predumišljaja.

Neće sve ići baš tako

- Imam osjećaj da baš s dosta motivacije ulazimo u svaku utakmicu - veli i Miloš Ćuk, srpski reprezentativac u redovima Mladosti.

- S druge strane, dobro se osjećamo, dobro smo pripremljeni pa onda i lako igramo ove utakmice. Ne mučimo se kao ponekad prošle godine.

Ćuka možda to čak pomalo i brine.

- Ma, po meni... nije mi baš ni jako drago što sve to ide tako lagano, glatko na početku.

Želite li reći da iskustvo navodi na malo opreza?

- Kvalitetniji smo no lani, to dokazujemo, posebno u napadu. Stvarno smo opasni sa svih pozicija što se vidi i po tomu da dajemo puno golova u svakoj utakmici. Još trebamo poraditi na obrani. Ponavljam, treba biti oprezan, nije mi baš jako drago što sve ide ovako glatko, ali ipak, da me se ne bi krivo razumjelo... Presretan sam što sve ovako završavamo do kraja. Jasno, neće sve ići baš tako.

Ova tvrdnja srpskog reprezentativca o “dobroj pripremljenosti i laganoj igri” vidljiva je i po primjerice čak 7 protunapada koliko je Mladost “prodala Šapcu samo u utorak”. Sedam kontri koje su završene golom.

- Još nismo ušli u razdoblje umora koje će sigurno doći i koje će nas čekati, pogotovo sljedećeg mjeseca kada ćemo imati i dosta putovanja. Recimo, u tom razdoblju mene čekaju tri putovanja u 6 dana, što je ludo. Prvo s Mladosti u Barceloni protiv Terrasse, pa dva dana kasnije igram sa svojom reprezentacijom u Nizozemskoj Svjetsku ligu, a onda odmah s Mladosti u Dubrovnik. E, tada će se i umor malo više odraziti na igru.

Doduše, čak će i za sadašnju igru Mladosti Ćuk ipak pronaći koje slovo lagane zamjerke.

- Već sam rekao, obranu moramo poboljšati. Evo, primili smo 11 golova od Dinama. To je puno, protiv takve momčadi.

Derbi protiv Jadrana

Žapci već sutra (petak) imaju novu utakmicu. Derbi u Splitu protiv Jadrana.

- Oni su donekle slični nama u smislu da su naglašeno napadačka momčad. Meni su jedino djelovali dosta neorganizirano u obrani, ono što sam ja gledao. No, u napadu imaju dosta rješenja. Zato će obrana u Splitu biti presudna, tu se moramo malo “skupiti”, biti mirni i ako to napravimo, problema nećemo imati - veli Miloš Ćuk.

Splitski susret će doista biti dvoboj dva napada, iako je onaj Mladosti zasad neusporedivo bolji. Tu su onda brojke najbolji pokazatelj. Mladost je u 5 kola A 1 lige postigla uvjerljivo najviše pogodaka (86) ispred Juga AO (74) i Jadrana (70). Ukupna gol-razlika je fascinantnih +57, a za usporedbu još samo dvije momčadi u cijeloj ligi imaju pozitivnu gol-razliku, a ona je izrazito slabija od Žabaca danas - Jug AO (+35) i Jadran (+7).

Mladost ima i čak 20 isplivanih kontri, a sljedeći najbliži klubovi su Jadran (HN), Jadran Split, Budva i Partizan sa 3. U redu, to je tek 5. kolo i pravi, najteži ispiti tek predstoje, ali kao i prošle godine u RVL, statistički pokazatelji Mladosti su od 1. kola u izrazitom plusu.

Linker
19. travanj 2024 06:29