Split, 270118.
SC Bazeni Poljud.
Vaterpolo, utakmica Triglav A1 lige, Mornar BS - Jadran ST.
Na fotografiji: Antonio Buha, VK Mornar Brodospas.
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
Bozidar Vukicevic / CROPIX

ŽDRIJEB EUROKUPA

NA STARTU KREĆU DVA HRVATSKA PREDSTAVNIKA Težak posao za Solaris u Mađarskoj, splitski Mornar BS u rujnu domaćin na Poljudu

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 05.08.2019. u 10:19

 • Na Poljud dolaze dvije katalonske momčadi, Mataro i Mediterrani, čiji je najbolji igrač, reprezentativni centar de Toro, ljetos prešao u Barcelonetu.

  Europska organizacija vodenih sportova (LEN), zadužena i za vaterpolo, objavila je ždrijeb prvog kruga kvalifikacija za Eurokup ili drugo po jakosti klupsko natjecanje u Europi.

  Već od prvog kvalifikacijskog kruga igrat će dva hrvatska kluba: splitski Mornar BS i šibenski Solaris. Splićani su imali više sreće u ždrijebu budući da su, treba istaknuti, domaćini, a drugo, dobili su i malo lakše suparnike. Na Poljud dolaze dvije katalonske momčadi, Mataro i Mediterrani, čiji je najbolji igrač, reprezentativni centar de Toro, ljetos prešao u Barcelonetu. Solaris iz Šibenika ima vrlo tešku skupinu u mađarskom Egeru. Uz jake Mađare, ondje dolazi i moćni sastav ruskog Šturma 2002, a ne treba podcijeniti ni kragujevački Radnički.

  Termini kvalifikacijskih turnira su od 13. do 15. rujna, a dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine nastavit će natjecanje u 2. kvalifikacijskom krugu.

  Skupina A (Split): Mornar BS, Mataro, Mediterrani i AZSC
  Skupina B (La Valetta): La Valetta, Posillipo, Miskolc i Noisy-le-Sec
  Skupina C (Eger): Eger, Solaris, Šturm 2002 i Radnički Kragujevac
  Skupina D (Syracusa): Ortigia, Montpellier, Apoel Nikozija i Partizan Beograd.

  Iz drugih medija