Niksa Stipanicev / CROPIX
REGIONALNA LIGA

NAJVEĆI DERBI HRVATSKOG VATERPOLA, JUG DOČEKUJE ZAHUKTALE ZAGREPČANE 'Mladost ima odgovor za svakog protivnika, ali vjerujem u moju momčad'

Piše: HinaObjavljeno: 14. studeni 2019. 16:24

Trener hrvatskog vaterpolskog prvaka Jug Adriatic osiguranja Vjekoslav Kobešćak uoči utakmice 8. kola Regionalne lige protiv HAVK Mladosti, koja će se igrati u petak od 19 sati, izjavio je u četvrtak kako je Mladost dosad pokazala da za svakog protivnika ima odgovor, ali i kako vjeruje u svoju momčad i igru.

Kobešćak je na konferenciji za medije na bazenu u dubrovačkom Gružu rekao kako će utakmica biti po kvaliteti na razini Lige prvaka, a premda susret nije odlučujući, važan je jer može usmjeriti ovaj dio sezone za obje momčadi.

"Mi smo Jug i favoriti smo, premda oni trenutno imaju veću širinu. Trebat će nam sigurnost i plivačka pokretljivost, kao i zajedništvo i dobre reakcije u obrani. Vrlo teško će sve ovisiti o nama. Mladost je držala Pro Recco 'na konopcima', a u nekim utakmicama su odigrali zastrašujuće dobro. Mi još nismo odigrali utakmicu gdje je veći dio momčadi pokazao vrhunsku formu. Uvijek bi potegnuo jedan do dva igrača, a neke još uvijek čekamo", ocijenio je Kobešćak.

Nedavni poraz od splitskog Jadrana u Ligi prvaka Kobešćak je objasnio padom u igri, ali i fizičkoj te psihičkoj spremi koje kroz sezonu variraju.

"Igračima sam pred utakmicu rekao da će biti plivački slabiji. I bili su. Bio sam tužan zbog poraza, ali ne i razočaran. I dalje mislim da smo s takvom formom, uz nekoliko kvalitetnijih odluka, mogli tu utakmicu iskontrolirati. U zadnjim smo minutama ostali bez ideje, samo smo improvizirali. Poraz će nas motivirati. Izazov nam je do prekida za Europsko prvenstvo pobijediti u svim utakmicama", objasnio je poraz Jugov strateg pa nastavio o spremi momčadi:

"Istrošio nas je listopad, kad smo imali deset utakmica. Na nama je u stožeru da sprema bude na vrhuncu kad je najvažnije. Nadam se da će tako biti protiv Mladosti, jer sve ispod toga neće biti dovoljno za pobjedu. Nadamo se podršci tribina, posebno ako nas ne krene, jer je evidentno da smo se malo 'spustili' posljednjih tjedana", zaključio je Kobešćak.

Kapetan Juga AO Xavi Garcia rekao je kako poraz od Jadrana treba zaboraviti i posvetiti se Mladosti, koja je po njemu vrhunska momčad s dva vrlo iskusna centra te nevjerojatno jakom vanjskom linijom.

"Bit će teško i imat ćemo puno posla jer je njihov kontranapad najopasniji u Europi, a imaju i sjajnog vratara. Međutim, i mi smo kvalitetni, imamo svoje šanse i ako odigramo kako znamo onda možemo i pobijediti", istaknuo je Garcia.

Branič Juga AO Marko Macan podsjetio je kako se Mladost ciljano pojačala na pozicijama na kojima u prošloj sezoni nisu bili dovoljno jaki.

"Dosad su pokazali da utakmice u kojima su favoriti rješavaju bez problema, a protiv jačih se momčadi jako dobro nose. Protiv Pro Recca se moglo vidjeti koliko su uigrani. Ne bih govorio o favoritima, ali mi svakako imamo imperativ prikazati dobru igru i pobijediti u Gružu nakon slabe igre i poraza u Splitu", izjavio je Macan.

Jug AO i HAVK Mladost vodeće su momčadi Regionalne lige s maksimalnih sedam pobjeda.

Linker
24. travanj 2024 09:28