HVS
EP U-17

NEMA DOBRIH VIJESTI ZA HRVATSKI VATERPOLSKI PODMLADAK Kadeti izgubili od Njemačke i čeka ih težak posao u osmini finala

Piše: Dean BauerObjavljeno: 13. kolovoz 2019. 13:34

U trećem nastupu drugi poraz. To je učinak Hrvatske u skupini D Europskog vaterpolskog prvenstva za igrače do 17 godina, koje se ovaj tjedan održava u glavnom gruzijskom gradu, Tbilisiju. Teška pobjeda protiv Francuza te dva uvjerljiva poraza, od Španjolske, a sada i Njemačke, ni u kojem slučaju nisu dobre vijesti za vaterpolski podmladak.

Za Njemačku smo pisali da je vrlo jaka reprezentacija, očito odlična generacija, možda i najbolja u posljednjih 20-ak godina njemačkog vaterpola. Mladi, visoki i snažni Nijemci to su i potvrdili u bazenu. Vodili su cijelu utakmicu, ne dopustivši svojim suparnicima ni mrvicu šanse, a kamoli nadanja u uspjeh. Već pred kraj druge četvrtine bilo je 6:2 za Njemačku i tu je bio kraj.

Ovim porazom Hrvatska je zauzela treće mjesto u skupini te će u srijedu, u osmini finala, igrati protiv drugoplasirane momčadi u skupini B, sastava Crne Gore. Ta je utakmica na rasporedu od 15.30 sati.

HRVATSKA - NJEMAČKA 5:7

(0:1, 2:5, 2:1, 1:0)

TBILISI - Suci: Can Ciger (Turska) i Galkin (Rusija)

HRVATSKA: Pavić, Požarić, Stanić, Cukrov, Stahor 2, Škaro, Tomasović, Babić, Marić 1 (1), Božan, Perić 1, Radić 1, Topolovac. TRENER: Hrvoje Hrestak

NJEMAČKA: Benke, Schütze 1, Schipper 1, Aust, Božić, Portisch, Rotermund, Chiru 2, Sekulić 1, Arslan 1, Huelshoff, Gansen 1, Tepić. TRENER: Nebojša Novoselac

Linker
20. travanj 2024 09:00