Al Bello Getty Images
NEZADOVOLJSTVO U SVLAČIONICI

'NEMAM OBJAŠNJENJA ZA OVO!' BARAKUDE OZBILJNO UZDRMANE NAKON ŠOKA U ZAVRŠNICI 'To nam je opomena, sve smo dogovorili, a onda je došlo zamračenje...'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. siječanj 2020. 23:55

Hrvatska vaterpolska reprezentacija slavila je u važnom dvoboju Europskog prvenstva u skupini A protiv Crne Gore s 11:10.

Barakude su bile bolje tijekom cijelog susreta sve do zadnje četvrtine kada se igra izabranika Ivice Tucka neobjašnjivo raspala.

Crnogorci su nakon vodstva Hrvatske od 10:5 napravili seriju od pet pogodaka zaredom, a zatim su nas u posljednjim sekundama spasili Xavi Garcia golčinom za 11:10 i fenomenalni vratar Marko Bijač koji je obranio dva zicera i skupio ukupno 12 obrana u cijelome meču.

Hrvatski su vaterpolisti nakon susreta i sami pokazivali znakove zbunjenosti te općeg nezadovoljstva zbog neobjašnjivog pada u igri:

- Nemam logičnog objašnjenja za zadnju četvrtinu, posebno zato što smo kontrolirali baš sve tri četvrtine. Pogotovo obrambeno. Onda ona nepotrebna nervoza. Stvarno... Ne znam. Provukli smo se, neka nam bude opomena za dalje. - poručio je Maro Joković.

Junak susreta Marko Bijač također je upozorio na pogreške:

- Stvarno smo bili fantastični kontroliravši igru, rezultat, sve. Točno po dogovoru, a onda je slijedilo potpuno 'zamračenje'. Ovo nam mora biti velika, velika opomena. Ovaj put smo se izvukli, iščupali, ali s ovakvim pogreškama, ovakvim rupama od četvrtfinala pa nadalje, neće biti moguće završiti pobjedom.

Posebno je bio raspucan Luka Bukić koji je u ovu pobjedu ugradio tri pogotka:

- Dugo igramo vaterpolo, tako da znamo da se ovakve stvari događaju. Jest rijetkost, ali nije prvi put. Teško mi je ovo opisati, a teško je i igrati kada suparnik napravi seriju 5-0. Teško se vratiti. Mi smo ipak to uspjeli, što je opet nešto pozitivno, čak i iz te zadnje četvrtine. Najbitnije je da smo uspjeli osigurati pobjedu, prvo mjesto u skupini i sada idemo prema četvrtfinalu. Ovo je jasno dobra opomena za sljedeću utakmicu, ali dakako mi igrači mi uvijek htjeli igrati u dobrom kontinuitetu cijeli susret.

Kapetan Andro Bušlje prvim je pogotkom načeo suparnika:

- Vidjeli ste sve što i mi, Odigrali smo jako, jako dobro tri četvrtine. Sve po dogovoru i kako je trebalo. Ne znam sada, odmah nakon utakmice. Možda smo mislili da je utakmica gotova, da samo treba pričekati da vrijeme prođe. No, da se radilo o padu koncentracije, to sigurno. Crna Gora je pak s druge strane pokazala da kada se grize do kraja, može i 5 razlike u zadnjoj četvrtini. Na sreću našu da smo zabili taj pobjedonosni gol, da je taj pogodak naš i sada idemo dalje, po planu.

Xavi Garcia spasio nas je pobjedonosnim zgoditkom u posljednjoj minuti:

- Utakmica se u vaterpolu igra 32 minute. Ovo je najbolji dokaz tomu. Ne možemo biti zadovoljni. Ja nisam. U redu, pobijedili smo, to je važno, ali... Moramo pronaći uzrok ovomu jer ovako što se ne smije više događati. - zaključio je Garcia.

Sljedeći susret Hrvatska će igrati protiv Slovačke za dva dana u subotu u 16:00 h.

Linker
24. travanj 2024 08:00