CROPIX
SVJETSKO PRVENSTVO VETERANA

NEZADRŽIVI DUBROVAČKI VETERANI Odličan start Hrvata na veteranskom SP-u u Južnoj Koreji

Piše: Dean BauerObjavljeno: 07. kolovoz 2019. 13:45

U južnokorejskom gradu Gwangjuu je, kako je to već uobičajeno nakon “pravog” SP-a u vodenim sportovima, počelo i Svjetsko veteransko prvenstvo u vodenim sportovima, nadmetanje koje inače okuplja dva do tri puta više sudionika nego seniorska smotra.

U dalekoj Koreji i na ovom Master Svjetskom prvenstvu Hrvatska ima svoje predstavnike. U vaterpolu, dakako. U dobnoj kategoriji iznad 45 godina nastupa sastav Dubrovački veterani, koje pretežno i čine bivši jugaši, ali i pojačani pokojim igračem “sa strane” poput, primjerice, Zagrepčanina, svojedobno njemačkog reprezentativca Davora Erjavca ili Splićanina Denija Marinkovića...

Za Dubrovačke veterane nastupaju Maro Balić, Mario Bijač (Markov otac), Alen Bošković, Deni Marinković, Željko Mage, Olaf John, Božo Lujo, Davor Erjavec, kapetan Željko Margaretić, Božo Perić, Miho Klaić, Božo Koprivica i Mario Sušić.

Momčad koja je inače, u različitim sastavima, dakako, od 1997. osvojila 11 medalja na velikim natjecanjima poput veteranskih SP-a, EP-a i Svjetskih veteranskih igara, u Gwangjuu je odlično krenula.

U svojoj skupini od sedam momčadi u prva je dva nastupa zabilježila uvjerljive pobjede. Prvo je pao berlinski Spandau 04, 11:6, za kojeg brani legendarni njemački vratar ruskog podrijetla Alexander Tchigir (bronca s OI u Barceloni 1992.). Golove su postigli Marinković 3, Margaretić i Mage po 2 i Bošković 1. U drugoj utakmici je svladan brazilski sastav AMPA 14:10, a strijelci za Dubrovačke veterane bili su Marinković 5, Bošković 2 te po 1 Bijač, Mage, Erjavec, Margaretić.

Linker
25. travanj 2024 12:05