Water Polo Serbia v Croatia 17th FINA World Aquatics Championships Men's Water Polo Semifinal Budapest, Hungary July 27, 2017 Ivica Tucak, head coach, Andelo Setka and Ivan Buljubasic of Croatia celebrate winning the match. REUTERS/Laszlo Balogh - UP1ED7R1N8A1O
REUTERS/Laszlo Balogh

RASPORED BARAKUDA

NIKAD NISMO IMALI TAKO OTVOREN PUT DO ZAVRŠNICE! Pogledajte s kim igra Hrvatska u nokaut fazi, poznati su i termini utakmica

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 18.07.2019. u 19:23

 • Pobjedama nad Australijom i SAD-om Barakudama su otvorena vrata četvrtfinala. Dapače, kroz njih smo i prošli. Hrvatska se izravno plasirala u četvrtfinale, ali učinjeno je i još nešto, ono što smo najavljivali i zbog čega su prve dvije utakmice u skupini imale nemalenu težinu: Hrvatskoj se, načelno, smiješi i polufinale, i to lagano kao rijetko kada na svjetskim prvenstvima.

  Naime, prema sustavu nadmetanja, Hrvatska kao B1, tj. prvoplasirani u skupini B, u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz susreta C3 - D2. U skupini C taj će treći biti, po svemu sudeći, Novi Zeland, a drugi u skupini D Njemačka ili Japan. Tko god bio, Nijemci ili Japanci, ti će, vrlo je izvjesno, dobiti Novozelanđane. Drugim riječima, u četvrtfinalu bi nam suparnik trebali biti Nijemci ili Japanci. U polufinalu bi pak trebali ići na... Ne, ne, dosta. Ne pretjerujmo.

  Nema više noćnih termina

  Kada smo već kod dobrih vijesti iz Koreje, evo još jedne lijepe. Nakon Australije u zoru po hrvatskom vremenu (5.30), pa onda Amerikanaca usred mrkle noći (2.50), do kraja SP-a Barakude bismo trebali gledati u normalnijem terminu. Odnosno, barem ne u noćnim urama.

  Treće kolo, protiv Kazahstana, na rasporedu je u petak, 19. srpnja, u 13.30 po našem vremenu, a naše četvrtfinale, koje je na rasporedu u utorak, 23. srpnja, ima termin u 8.30. Istina, četvrtfinale je još onaj zadnji trenutak u kojem su moguće neke izmjene rasporeda utakmica (ovisno o TV željama), ali teško da će to baš naše “kačiti”.

  Kao prvo, zato što je naše četvrtfinale drugo po rasporedu (ranije je samo u 07.00). Drugo, oni koji inače pomiču termine jesu talijanski RAI i mađarska televizija, a oni su ionako predviđeni iza hrvatskog četvrtfinala. Polufinala su u 10.00 i 11.30.

  Iz drugih medija