REUTERS/Laszlo Balogh
RASPORED BARAKUDA

NIKAD NISMO IMALI TAKO OTVOREN PUT DO ZAVRŠNICE! Pogledajte s kim igra Hrvatska u nokaut fazi, poznati su i termini utakmica

Piše: Dean BauerObjavljeno: 18. srpanj 2019. 21:23

Pobjedama nad Australijom i SAD-om Barakudama su otvorena vrata četvrtfinala. Dapače, kroz njih smo i prošli. Hrvatska se izravno plasirala u četvrtfinale, ali učinjeno je i još nešto, ono što smo najavljivali i zbog čega su prve dvije utakmice u skupini imale nemalenu težinu: Hrvatskoj se, načelno, smiješi i polufinale, i to lagano kao rijetko kada na svjetskim prvenstvima.

Naime, prema sustavu nadmetanja, Hrvatska kao B1, tj. prvoplasirani u skupini B, u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz susreta C3 - D2. U skupini C taj će treći biti, po svemu sudeći, Novi Zeland, a drugi u skupini D Njemačka ili Japan. Tko god bio, Nijemci ili Japanci, ti će, vrlo je izvjesno, dobiti Novozelanđane. Drugim riječima, u četvrtfinalu bi nam suparnik trebali biti Nijemci ili Japanci. U polufinalu bi pak trebali ići na... Ne, ne, dosta. Ne pretjerujmo.

Nema više noćnih termina

Kada smo već kod dobrih vijesti iz Koreje, evo još jedne lijepe. Nakon Australije u zoru po hrvatskom vremenu (5.30), pa onda Amerikanaca usred mrkle noći (2.50), do kraja SP-a Barakude bismo trebali gledati u normalnijem terminu. Odnosno, barem ne u noćnim urama.

Treće kolo, protiv Kazahstana, na rasporedu je u petak, 19. srpnja, u 13.30 po našem vremenu, a naše četvrtfinale, koje je na rasporedu u utorak, 23. srpnja, ima termin u 8.30. Istina, četvrtfinale je još onaj zadnji trenutak u kojem su moguće neke izmjene rasporeda utakmica (ovisno o TV željama), ali teško da će to baš naše “kačiti”.

Kao prvo, zato što je naše četvrtfinale drugo po rasporedu (ranije je samo u 07.00). Drugo, oni koji inače pomiču termine jesu talijanski RAI i mađarska televizija, a oni su ionako predviđeni iza hrvatskog četvrtfinala. Polufinala su u 10.00 i 11.30.

Linker
19. travanj 2024 17:33