Tomislav Krišto/Cropix
POSLJEDNJI TROFEJ

NITKO KAO ON: S HRVATSKOM JE BIO OLIMPIJSKI, SVJETSKI I EUROPSKI PRVAK, NA ZADNJIH SEDAM SP-a OSVOJIO JE 7 MEDALJA Legendarni kapetan najavio oproštaj

Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. srpanj 2019. 16:27

Kapetan je ovdje osvojio svoj 22, reprezentativni trofej odnosno medalju. Apsolutno nitko kao Andro Bušlje, a on pak miran, staložen. - Mi smo došli u Koreju obraniti zlato, nažalost nismo uspjeli jer nismo u polufinalu bili pravi, ali smo pokazali protiv Mađarske da smo cijeli turnir bili dobri, odnosno da nismo preko noći zaboravili igrati. Pokazali smo da smo trenutačno bolji od Mađara. A ovo s 22 medalje... Drago mi je, posebno jer će mi vjerojatno ovo ipak biti zadnje svjetsko prvenstvo.

Što je sve s reprezentacijom napravio Andro Bušlje? Pogledajte ovaj super impresivni popis:

OLIMPIJSKE IGRE - ZLATO London 2012., SREBRO Rio 2016.

SVJETSKA PRVENSTVA - ZLATO Melbourne 2007., ZLATO Budimpešta 2017., SREBRO Kazanj 2015., BRONCA Rim 2009.,BRONCA Šangaj 2011., BRONCA Barcelona 2013., BRONCA Gwangju 2019.

EUROPSKA PRVENSTVA - ZLATO Zagreb 2010., BRONCA Barcelona 2018.

SVJETSKI KUP - SREBRO Oradea 2009., SVJETSKA LIGA - ZLATO Almati 2012., SREBRO Podgorica 2009., SREBRO Bergamo 2015., SREBRO Beograd 2019., BRONCA Niš 2010., BRONCA Firenca 2011., BRONCA Ruza 2017.

EUROPSKI KUP - ZLATO Rijeka 2018., SREBRO Zagreb 2019., MEDITERANSKE IGRE -
ZLATO Mersin 2013.

------------------

Benić: Bombardirali smo ih sa svih strana

Vratar Marko Bijač zaključao je vrata od prve minute, odnosno u otvaranju nije dopustio Mađarima niti jedno više vodstvo, od tek minimalnog na startu (0:1).

- Bitno je da nosimo medalju doma, još jednu sa svjetskog prvenstva. Osobno sam jako sretan i zadovoljan jer smo pokazali da smo čvrsta i jaka momčad i mentalno. Ovo protiv Mađara je bili izvrsno. Nije bilo lagano jer smo osjetili i izrazitu motiviranost Mađara, ali naše je slavlje zasluženo. Ne mislim da sam samo ja, već svi momci odigrali iznimno kvalitetnu obranu na cijelom prvenstvu. U obrambenom dijelu zapravo uopće nismo ni imali većih problema. Jedino što bi valjalo pogledati utakmicu sa Španjolcima, makar mi se i to čini dosta, dosta dobro. Kada smo u napadu protiv Mađarske, u par navrata dali golove izvana, to je bila presuda.

Anđelo Šetka za kraj je turnira ponudio i svoju najbolju izvedbu: - Čestitka cijeloj momčadi. Zadnji smo atom snage dali i borili se maksimalno za ovo, za ovu medalju. Bilo je užasno teško nakon polufinala, teško ikome i zamisliti. Sada smo ušli u vodu i borili se kao lavovi, a na kraju se to itekako isplatilo. Evo nas doma opet s medaljom - podsjetio je Splićanin na dobru hrvatsku vaterpolsku tradiciju osvajanje medalja u ovom sportu.Marko Macan je prije mjesec dana imao gips oko desne šake, a sada svjetsku broncu oko vrata: - Bilo je najbitnije podignuti se iz jedne onako teške situacije, visokog odnosno neočekivanog poraza od Španjolske. Mađari su sjajna momčad, ali vratili smo se i odradili ovo prvenstvo onako kako treba. Mislim da je bronca i dalje jako velik rezultat.

Za konac, Hrvoje Benić: - Velika naša pobjeda. Nakon onakve utakmice u polufinalu, vratiti se ovaj način, protiv jakih i čvrstih Mađara, pa onda imati i ovakav napad. Bombardirali smo ih stvarno sa svih strana. Teška, ali velika pobjeda.

Linker
19. travanj 2024 04:39