Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
'POKAZAT ĆEMO KVALITETU'

ON NAM TREBA ZA ŠPANJOLSKU I U NJEMU IMAMO SILNU KOLIČINU PRIČUVNE SNAGE Mladi reprezentativac uvjeren: 'Očekujem našu najbolju igru dosad!'

LOREN FATOVIĆ Naš mladi igrač ima šut 2-12 u dosadašnjem dijelu i tu imamo veliki prostor za napredak
Piše: Dean BauerObjavljeno: 25. srpanj 2019. 10:55

U četiri utakmice njegove su brojke sljedeće: šut 2-12, 4 dodavanja za gol, 1 blok, 0 izbačaja i ukupno 4 osobne. To je goli, brojčani doprinos Lorena Fatovića za Barakude u Gwangjuu u dosadašnje četiri utakmice na Svjetskom prvenstvu. No opet, kako to zna nerijetko biti sa statistikom, ona ne dočarava u punini doprinos nekog pojedinca. Ono jedino što upada u oči, što je malo atipično za najmlađeg igrača u Tuckovu sastavu, mali je broj golova. Šut 2-12 nije nešto čime bi se itko mogao pohvaliti, poglavito ne ubojito šilo hrvatske reprezentacije što Fatović nedvojbeno jest. No, s druge strane, i to je određeni zalog optimizma jer ako su Barakude dospjele ovako daleko, a bez da se u golgeterskom pogledu nametnuo Loren Fatović, dakle da još i tu imamo silnu količinu pričuvne snage...

- Protiv Nijemaca smo još jednom pokazali da imamo karakter, a protiv Španjolske sam uvjeren da ćemo pokazati i kvalitetu za pobjedu.

Povijest nema veze

Kakvo polufinale očekujete?

- Najbolju našu igru dosad, to sigurno! I to je prvo. Ma, dobro je čak za nas da smo vidjeli kako možemo jasno igrati i teške utakmice, kakva je bila četvrtfinalna. Stvarno, turnir je dotad za nas bio neočekivano lagan, ali mi smo, i igrači i svi u reprezentaciji, znali da će od četvrtfinala pa dalje biti jako teške utakmice. Na to smo se i pripremili.

Momčad s kojom se relativno rijetko susrećemo na velikim natjecanjima, ali nam nikako ne ostaje u lijepim uspomenama, upravo je Španjolska. Osim što je nismo dobili nikad na SP-u, pamtimo i poraze koji su teško pali na onim najvećim natjecanjima. Prije svega, olimpijsko finale 1996. u Atlanti, ali i poraz na Igrama u Sydneyju 2000. u prvoj eliminacijskoj utakmici, onoj koja nas je odgurnula od zone medalja.

- To je povijest, ali i sadašnjost im je sjajna. Odlična su momčad. Vidjeli ste kako su razbili jednu Srbiju, ma u kakvom god ona sastavu došla. To je ista njihova momčad sa Svjetske lige u Beogradu, ali sigurno neće biti ista utakmica jer smo tamo vodili, mislim, i s pet-šest razlike u jednom trenutku. Međutim, mislim da imamo kvalitetu za finale.

Nismo htjeli o jednom. O šutu, o golu, o omjeru... Kao da on to ne zna i kao da se ne trudi i kao da mu je svejedno. Čemu nabijati još malo više pritiska. Vjerujemo da bi baš polufinale mogla biti ona točka, utakmica prekretnica i za njega. U napadačkom dijelu to bi bilo i od silnog značenja zbog veće ubojitosti s lijeve strane s koje sada najviše prijeti Vukičević. S desne, pak, Joković. Loren nam treba, treba nam udvostručena ubojitost lijeve strane.

Linker
24. travanj 2024 01:43