Zagreb, 040419
Bazen Mladostina Savi.
Trening Hrvatskw vaterpolo reprezentacije uoci Europa Cupa koji ce se igrati u Zagrebu od 5. do 7. travnja.
Na fotografiji: Josip Vrlic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

PRIPREME ŽABACA

OSVAJAČ REGIONALNE LIGE POČEO S PRIPREMAMA BEZ NAJBOLJIH IGRAČA Sparing partneri za novu sezonu biti će im prvaci Europe

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 15.08.2019. u 09:39

 • Žapci će gostovati u Budimpešti, odnosno nastupati na vrlo jakom turniru s tri mađarska prvoligaša - Ferencvarosem, aktualnim prvakom Europe te još dva budimpeštanska kluba, OSC-om i BVSC-om..

  Malo manje od pet tjedana preostalo je do početka klupske vaterpolske sezone, barem kada je riječ o domaćim natjecanjima ili Regionalnoj vaterpolskoj ligi. Branitelj naslova ovog nadmetanja, zagrebačka Mladost, već je dugo u pripremama, ali još nije kompletna. Prilično logično kada se zna da je ljeto puno reprezentativnih obveza.

  - Polako ćemo se početi popunjavati od sljedećeg tjedna - kaže trener Zagrepčana Zoran Bajić.

  - U ponedjeljak, 19. kolovoza, priključuju nam se Luka Bukić i Aljoša Kunac, dvojica novopridošlih igrača, a 26. kolovoza i svi reprezentativci, od naših Marcelića, Miloša i Vrlića do Srbina Ćuka i Amerikanca Bowena. Jedino će od reprezentativaca nešto kasnije stići Rus Konstantin Harkov. On je, naime, na pripremama ruske reprezentacije u Sofiji, jasno da smo ga pustili, ali će 3. rujna, kad nam se i pridruži, doći u biti s priprema, dakle spreman - napominje trener Žabaca.

  Upravo će 3. rujna Mladost put Splita, gdje će dva dana zajednički trenirati s Jadranom, a od 5. rujna sele se u Šibenik, na tzv. trokut-turnir sa Solarisom i splitskim Jadranom. Najveća priprema Zagrepčana za novu sezonu uslijedit će 10. rujna, kada će Žapci gostovati u Budimpešti, odnosno nastupati na vrlo jakom turniru s tri mađarska prvoligaša - Ferencvarosem, aktualnim prvakom Europe koji vodi bivši mladostaš Zsolt Varga, od kojeg je i stigao poziv, te još dva budimpeštanska kluba, OSC-om i BVSC-om. Podsjetimo, nova sezona Regionalne lige počinje 21. rujna, a Mladost će u prvom kolu biti domaćin splitskom Mornaru BS.

  Iz drugih medija