HRS, CROPIX, sn ilustracija
HRVATSKO SPORTSKO ČUDO

PETAK MOŽE BITI NAJVEĆI DAN HR SPORTA Nemaju samo rukometaši otvoren put u polufinale, pogledajte kako se ždrijeb nasmiješio drugoj hrvatskoj velesili

Piše: Dean BauerObjavljeno: 17. siječanj 2020. 15:16

Dvije velesile hrvatskog sporta sjajno guraju na Europskim prvenstvima koji se ovoga siječnja održavaju u susjedstvu, i ako sve bude po planu - vrlo lako bismo ih mogli gledati istog dana u polufinalima. Datum je 24. siječnja, sljedeći petak.

Hrvatska rukometna reprezentacija sa četiri je pobjede otvorila Euro u Grazu i Beču, a ako u subotu pobijedi Njemačku, praktički će osigurati polufinale, a naši vaterpolisti su u Budimpešti već izborili četvrtfinale, i uz dobar ždrijeb izbjegli ponovno kompletnu i moćnu Srbiju koju nitko ne želi susresti u tako ranoj fazi.

Naime, nakon sinoćnje dramatične pobjede protiv Crne Gore i osvojenih bodova u ludoj završnici jasno je da će Barakude u četvrtfinalu Europskog prvenstva igrati protiv vrlo prolazne Grčke, u srijedu 22. siječnja (vjerojatno u 20.30).

Rezultati by SofaScore

Za one koje zanima kakav se rasplet može očekivati, iako je to pomalo i brzanje, pobjednik utakmice Hrvatska - Grčka u polufinalu bi se sastao s pobjednikom utakmice Srbija - Španjolska/Mađarska. Vjerojatnije je da će to biti par Srbija - Španjolska.

I kod rukometaša je situacija jasna još od sinoć. Pobijedi li Hrvatska u subotu reprezentaciju Njemačke (20.30), vrata polufinala koje se 24. siječnja igra u Stockholmu širom su otvorena.

Rutinska pobjeda protiv Češke u ponedjeljak, iako nikoga ne treba podcijenjivati, trebala bi samo potvrditi jedno od prva dva mjesta u našoj skupini 1 i polufinale. U takvom scenariju veliki okršaj sa Španjolskom u srijedu ne bi imao rezultatski značaji, a naši bi imali i nekoliko dana odmora i vremena za uigravanje i rekuperaciju za 'veliki petak'.

Rezultati by SofaScore

Tko bi ih tamo mogao dočekati? Norveška, Mađarska i Slovenija s 2 boda drže prve tri pozicije u skupini 2, ali bolji uvid u favorite skupine dobit ćemo danas večeras, kad završe sva tri jaka ogleda Norveška - Mađarska, Slovenija - Island i Portugal - Švedska.

Jedno je sigurno, čekaju nas uzbudljivi sportski dani uz zvijezde hrvatskog sporta koje prestižni europski tron istovremeno love u čak dva sporta.

Rezultati by SofaScore

Linker
27. travanj 2024 06:50