Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

ODLAZAK NA ISTOK

POZNATI HRVATSKI TRENER NAPUŠTA LIJEPU NAŠU I PREUZIMA RUSKU REPREZENTACIJU I DINAMO 'Ovo je za mene velik izazov, idemo na Europsko prvenstvo...'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 05.11.2019. u 11:56

 • VATERPOLO Poznati splitski strateg odlazi iz Hrvatske na istok Europe

  Ono što smo najavljivali prije dva mjeseca sada se i ostvarilo. Poznati hrvatski vaterpolski trener Dragan Matutinović izabran je za izbornika ruske reprezentacije, a ujedno i za trenera Dinama iz Moskve.

  To je solidno priznanje za popularnog Matutu jer je ruski vaterpolo djelomice zatvoren, u njemu ne igra puno stranaca, a još manje je ondje stranih trenera. Pogotovo za kormilom ruske nacionalne vrste.

  - Velik izazov za mene, zaželio sam se svakodnevnog trenerskog posla, a ima se što za raditi. Rusiju ću voditi već na EP u Budimpešti u siječnju 2020, ali ne i sad za koji dan u utakmici Svjetske lige. Potencijala ima, odličnih igrača. Neki od njih su u našim klubovima poput Merkulova u Jugu i Harkova u Mladosti - u prvoj će reakciji nakon potvrde izbora Dragan Matutinović, koji je s Rusima dogovorio suradnju na 1+1 godinu.

  Posljednji sastav koji je Dragan Matutinović vodio bila je hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u Barceloni.

  Podsjetimo, kada je riječ samo o nacionalnim sastavima, Matutinović je vodio muške reprezentacije Španjolske (olimpijsko srebro u Barceloni 1992.), Francuske, Slovačke i Turske te ženske vrste Kine i Hrvatske.

  Iz drugih medija