Budimpesta, 240120. Duna Arena. 34 LEN Europsko prvenstvo u vaterpolu, polufinalna utakmica, Hrvatska - Spanjolska. Na fotografiji: Ivica Tucak.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

KVALIFIKACIJE ZA OI

POZNATO S KIM ĆE BARAKUDE ODMJERITI SNAGE U KVALIFIKACIJAMA ZA OI 'Ovo nam ne odgovara! Sada u polufinalu sigurno imamo izrazito teškog suparnika'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 11.02.2020. u 15:47

 • U švicarskom gradu Lausannei, sjedištu FINA (Međunarodnog saveza vodenih sportova), ždrijebom su određene skupine predolimpijskog kvalifikacijskog turnira u vaterpolu.

  Hrvatska je razvrstana u skupinu B zajedno s momčadima Nizozemske, Rusije, Njemačke, Argentine i predstavnik Azije. U skupini A su pak Gruzija, Kanada, Brazil, Crna Gora, Grčka i još jedan predstavnik Azije.

  - Sigurno bi nam bolje bilo ili više odgovaralo da smo u skupini dobili Grčku ili Crnu Goru, ovako sada u polufinalu sigurno imamo izrazito teškog suparnika, jednu od te dvije reprezentacije - jučer će iz Varaždina izbornik Ivica Tucak.

  - Bit će strašno teško jer to su turniri velikog pritiska, a konačno ni Rusija i Njemačka u našoj skupini nisu momčadi koje se može ikako i imalo podcijeniti. No, što je tu je, kako se kaže. Mi svoj put znamo, nema nikakvih kalkulacija, ni mjesta, ni prilika. Moramo biti najbolji i gotova priča - krajnje će jednostavno naš izbornik.

  Turnir će se održati u nizozemskom gradu Rotterdamu od 22. do 29. ožujka, a sustav je vrlo jednostavan.

  Prvo će se odigrati 5 kola u skupini, da bi najbolje četiri momčadi iz svake skupine igrale četvrtfinale (A1-B4, A2-B3, A3-B2 i A4-B1). Pobjednici će jasno u polufinale, a tri prvoplasirane reprezentacije plasirat će se za olimpijski turnir predstojećeg ljeta u Tokiju.

  Iz drugih medija