Vladimir Dugandzic / CROPIX CROPIX
UZROCI PORAZA

'SIGNAL ZA OVO ŠTO SMO VIDJELI NA EUROPSKOM PRVENSTVU DOBILI SMO JOŠ U ZAGREBU' 'Očito je da padamo fizički i - nemamo lidera'

ZORAN BAJIĆ Trener pobjednika hrvatskog Kupa i RVL-a, Mladosti koja daje četiri reprezentativca
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. siječanj 2020. 09:32

Zagrebačka Mladost je branitelj naslova pobjednika u Regionalnoj ligi, ali i aktualni osvajač Hrvatskog kupa ove sezone i momčad koja je Barakudama dala četvoricu igrača za budimpeštanski turnir.

Njihov trener Zoran Bajić osobno je svjedočio posljednjim utakmicama Hrvatske na ovom prvenstvu.

Dakle, imao je i još malo “bliži” pogled na zbivanja u bazenu.

- Ne samo u Budimpešti. Bio sam asistirao Tucku i tijekom prosinačkih priprema u Australiji, vidio kako su ti momci krvavo radili, znam koliko su to sve dobri igrači, sportaši i gledajućih ih onda sada u bazenu u Budimpešti, neopisivo mi je krivo što sav taj rad koji su oni dali na pripremama, nisu naplatili na Europskom prvenstvu - kaže strateg Zagrepčana koji se potom osvrnuo na neke detalje.

- Možemo govoriti o nekom psihološkom nedostatku, možda još u pripremama. No, možemo i o fizičkom jer indikativan je taj naš pad u drugoj polovici utakmice. No, on se nije dogodio samo ili prvi put tek protiv Crne Gore. Neki signali su bili već u onoj pripremnoj utakmici protiv Rusije u Zagrebu, nekoliko dana prije odlaska u Budimpeštu. Mi smo tada, ukupno gledano, glatko dobili, ali tako da smo prve dvije četvrtine odigrali sjajno, perfektno, “nabili” veliku razliku, a onda smo posljednje dvije četvrtine izgubili. Već je to možda bio signal. Ovdje se to ponovilo u nekoliko situacija. Mi smo protiv Crne Gore evidentno prvu polovicu utakmice odigrali bez zamjerke. Obrana s igračem manje 0-7, svi njihovi šutevi završavaju u visokom bloku, postižemo golove, a onda slijedi pad. Koji je uvjetovan i s još jednim. Crna Gora ima vođu, lidera u bazenu, i to je Ivović. Ima šut 0-4, ali on se diže i peti put iz vode i puca kao da nije prethodno imao četiri promašaja. Zato što ima samopouzdanja, on je taj koji će pokrenuti kada zapne i zaškripi, on je taj koji preuzima odgovornost. Mi lidera, nažalost, nemamo. To ima i Španjolska u Perroneu, to ima i Mađarska u Denesu Vargi. Jasno, lider se stvara, on se nameće, to se ne može utrenirati. Sukus svega, svima nam je krivo danas jer je reprezentacija ta koja kreira uspjeh našeg sporta. Bit će i kritike, ali ovi momci imaju znanje i želju te im sad treba pružiti malo podrške.

Linker
25. travanj 2024 00:34