Foto: Niksa Duper / CROPIX
REMI SPLITSKOG JADRANA

SJAJAN START JUGA U LIGI PRVAKA - DVA NASTUPA I DVIJE POBJEDE Jugaši srušili Barcolenetu, Paulo Obradović zabio čak šest golova

Piše: HinaObjavljeno: 18. listopad 2019. 23:19

Vaterpolisti dubrovačkog Juga AO upisali su i drugu pobjedu u drugom nastupu u skupini A Lige prvaka nakon što su u petak na svom bazenu svladali španjolsku Barcelonetu s 15-13 (2-4, 3-3, 6-3, 4-3), a briljirao je Paulo Obradović sa šest golova.

Gosti su dvije minute prije kraja prve četvrtine poveli 3-2 i dugo su držali prednost, u dva navrata imali su tri gola viška. No, u trećoj četvrtini igrači Juga zabili su šest pogodaka u nizu, te su iz zaostatka 5-8 došli do vodstva 11-8.

Gosti u zadnjoj minuti treće četvrtine zabijaju dva gola i u posljednju dionicu Jug je ušao sa minimalnim vodstvom 11-10. Pogocima Paula Obradovića i Lorena Fatovića Dubrovčani nakon minute i pol zadnje četvrtine odlaze na 13-10 i do kraja susreta pobjeda domaćina više nije dolazila u pitanje.

Kod Juga najbolji je bio Paulo Obradović sa šest golova, dok je Loren Fatović zabio tri. Barcelonetu je predvodio Alvaro Ortega sa četiri pogotka.

Nakon dva kola u skupini A Jug, grčki Olympiacos i mađarski Szolnoki imaju maksimalan učinak, odnosno po šest bodova. Drugi hrvatski predstavnik u skupini A splitski Jadran, koji je na startu izgubio od Olympiacosa (8-17), večeras dočekuje njemački Spandau 04, dok u subotu u 2. kolu skupine B zagrebačka Mladost na svom bazenu igra protiv autsajdera Dinama iz Tbilisija.

LP: Jadran - Spandau 12-12

Vaterpolisti splitskog Jadrana u susretu su 2. kola skupine A Lige prvaka osvojili prvi bod odigravši na svom terenu 12-12 (4-5, 2-3, 4-3, 2-1) protiv Spandaua 04 iz Berlina.

Igrači Jadrana niti u jednom trenutku utakmice nisu imali prednost, njemački je sastav vodio i s tri gola prednosti tijekom druge i treće četvrtine, a prvo poravnanje stiglo je golom Burića za 11-11 sredinom posljednjeg dijela igre.

Do kraja utakmice je Pješivac ponovno doveo Spandau u vodstvo da bi Burić golom 3:12 minuta prije kraja izjednačio na 12-12. Do kraja utakmice oba sastava su propustila po nekoliko prilika za pobjedu, a posljednju je imao Butić no njegov udarac u posljednjoj sekundi odlično je obranio vratar Spandaua Baksa.

Zvonimir Butić postigao je tri gola za Jadran, po dva su dodali Rino Burić, Nathan Power i Antonio Dužević, dok je Tiberiu Negrean bio četverostruki strijelac za Spandau.

I za Jadran i za Spandau ovo je prvi osvojeni bod u natjecanju.

Nakon dva kola u skupini A Jug, grčki Olympiacos i mađarski Szolnoki imaju maksimalan učinak, odnosno po šest bodova.

U subotu u 2. kolu skupine B zagrebačka Mladost na svom bazenu igra protiv autsajdera Dinama iz Tbilisija.

Linker
16. travanj 2024 06:41