HVS
EP U-17

SKORO PA SE PONOVIO GWANGJU Mlade Barakude poražene od Španjolaca i ostale bez šanse za prvo mjesto u skupini

Piše: Dean BauerObjavljeno: 13. kolovoz 2019. 12:40

Skoro pa se ponovio Gwangju odnosno polufinale seniorskog Svjetskog prvenstva Hrvatske i Španjolske. Slavila je Furija, a mlade su Barakude baš kao i njihovi stariji kolege postigle malo, puno premalo golova. Dobro je primiti malo kao što su to jučer u Tbilisiju u 2. kolu D skupine učinili naši mladići, ali bi ipak trebalo i dati više. Puno više od tek 4 u četiri četvrtine.

Španjolska je cijelim tijekom susreta bila bolja momčad. Izuzmemo li vodstvo Hrvata na početku (Stahor za 1:0), sve ostalo pripada suparniku. U trećoj četvrtini bilježimo vodstvo Španjolske od 5:2, početkom zadnje i 6:2, tako da je sama završnica bila u biti puko odrađivanje forme. Inače, našu je reprezentaciju u ovom susretu s klupe vodio pomoćni trener Boris Pavlović, budući da je glavni trener Hrvoje Hrestak isključen dan ranije, u srazu 1. kola protiv Francuske. Jučerašnjim porazom od Španjolaca, Hrvatska je izgubila šansu za moguće osvajanje prvog mjesta u skupini i time izravnog plasmana u četvrtfinale. Sada je poprilično izvjesno da naše mladiće čeka nužnost igranja osmine finala, samo je pitanje s kojeg će mjesta u svojoj skupini ući u osminu završnice. To će odlučiti današnji, ranojutarnji susret (09.30) protiv vrlo jake Njemačke.

U drugom susretu 2. kola naše skupine, Njemačka je svladala Francusku 11:6. Podsjetimo, u 1. kolu je Hrvatska bila bolja od Francuske 9:7, dok je Španjolska pobijedila Njemačku 11:9.

Nakon dva kola poredak je: Španjolska 6, Njemačka 3, Hrvatska 3 i Francuska bez boda.

Linker
26. travanj 2024 21:36