2016 Rio Olympics - Water Polo - Quarterfinal - Men's Quarterfinal Brazil v Croatia - Olympic Aquatics Stadium - Rio de Janeiro, Brazil - 16/08/2016. Head Coach Ratko Rudic (BRA) of Brazil gestures. REUTERS/Laszlo Balogh FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
REUTERS/Laszlo Balogh

Ratko Rudić

ITALIJA

SVIĐA IM SE KALIFORNIJA Rudićev Pro Recco u Silicijskoj dolini promovira vaterpolo

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 07.08.2019. u 11:38

 • Najbogatiji vaterpolski klub na svijetu s proračunom daleko jačim od svakog hrvatskog nogometnog prvoligaša, izuzev Dinama, svoju je veličinu uvijek znao prikazivati i odabirom pripremnog uporišta, različitim medijsko-marketinškim aktivnostima itd.

  Pro Recco je tako prije još koju godinu počeo, isto kada i najbogatiji nogometni klubovi Zapada, odlaziti na pripremno-promotivne turneje po SAD-u. Prije tri-četiri godine su snimanje klupskog kalendara obavili u... New Yorku.

  Sada će pak jedan dio rujanskih priprema obaviti u Kaliforniji, u Silicijskoj dolini i na nekim od najprestižnijih sveučilišta na svijetu - Stanfordu, Berkeleyju i UCLA.

  - Velika je čast i za naš klub, pokrajinu Liguriju i talijanski vaterpolo biti na takvim sveučilištima koja su dala stotine olimpijskih medaljaša, ali i mjestu koje je iznjedrilo pojedince koji su stvarali povijest svjetske književnosti, politike i međunarodnih odnosa - kaže Maurizio Felugo, nekoć veliki talijanski reprezentativac, danas predsjednik Pro Recca.

  Klub iz Genove, momčad koju vodi naš Ratko Rudić, a ondje od Hrvata igraju Marko Bijač, Nikša Dobud te od ljetos i Andro Bušlje, u Kaliforniji će boraviti od 7. do 16. rujna.

  Iz drugih medija