CROPIX
VATERPOLO

U RUSIJI SE HVATA FORMA ZA PORTUGALKE Hrvatska seniorska ženska reprezentacija otputovala u Zlatoust

Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. rujan 2019. 13:07

Hrvatska ženska seniorska vaterpolska vrsta otputovala je jučer u Rusiju, u udaljeni Zlatoust, relativno blizu Čeljabinska. Ondje će hrvatske vaterpolistice sudjelovati na međudržavnom turniru na kojem je našem stručnom stožeru primarno “hvatanje” forme, odnosno što je moguće bolje uigravanje za ovogodišnju kulminaciju koja im slijedi sljedećeg mjeseca, dvije utakmice s Portugalkama za plasman na Europsko prvenstvo u Budimpešti, u siječnju 2020.

U Zlatoustu će Hrvatska igrati na turniru na kojem još sudjeluju sastavi Rusije, Kazahstana, Južne Afrike, kao i klubova Dinamo Uraločka, odnosno Yugra.

- Sve je usmjereno na pripreme za Portugal i ovaj će nam turnir dobro doći da stvarno vidimo u kakvoj smo formi i koje ću igračice odrediti za Portugal. Ne samo da je ta utakmica bitna, već je i Portugal jako dobra reprezentacija te se uistinu moramo jako dobro, pomno pripremiti. Nažalost, nema nam zbog ozljede Petre Bukić, koja nam jako puno znači u ekipi, ali ako se već ozljeda morala dogoditi, bolje da Petra bude zdrava za Portugal - neposredno uoči puta rekao je izbornik ženske vrste Marijo Ćaleta.

- Očekivanja od turnira u Rusiji su da svakako odigramo što je moguće bolje. Detalje o suparniku ne znamo, ali nama ionako turnir prvenstveno služi za uigravanje - veli izbornik.

Što se tiče spomenuta dva susreta s Portugalom, napomenimo da su te utakmice na rasporedu 12. (Lisabon) i 26. listopada (Šibenik). Što se pak tiče turnira u Rusiji, Hrvatice prvi nastup imaju sutra.

Raspored Hrvatske - srijeda, 14.00: HRVATSKA - Dinamo Uraločka, petak, 15.30: Južna Afrika - HRVATSKA. U subotu su utakmica za 5. mjesto i polufinala, a u nedjelju finale i za treće mjesto.

Linker
17. travanj 2024 00:49