Duje Klaric / CROPIX
LIGA PRVAKA

U ZGUSNUTOM RASPOREDU SPLIĆANIMA DOLAZI VAŽAN EUROPSKI OKRŠAJ PROTIV NIJEMACA 'To je momčad s kojom možemo igrati, pogotovo kod kuće'

Vaterpolisti Jadrana vratili su se iz Zagreba rano ujutro u četvrtak, a već večeras ih čeka težak dvoboj protiv Spandaua 04.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 18. listopad 2019. 11:45

Vaterpolisti Jadrana su se iz Zagreba u Split vratili u tri sata ujutro u četvrtak. Iza njih su tri utakmice četvrtfinalnog turnira Kupa Hrvatske, od kojih je posljednja, derbi s Mladosti, bio u srijedu navečer. Vremena za odmor uopće nema, jer klub sa Zvončaca večeras u 20.30 sati igra protiv Spandaua 04 u 2. kolu Lige prvaka.

- Ma, od pravog treninga nema ništa. Obavit ćemo jedan relaksirajući, najviše vremena posvetit ćemo videoanalizi suparnika - rekao je trener Ivan Asić, čija je momčad u mjesec dana odigrala već 13 utakmica.

- Raspored je katastrofa, sve je zgurano zbog Europskog prvenstva u siječnju, te Olimpijskih igara sljedećeg ljeta.

Pogled u budućnost, što se rasporeda tiče, izgleda deprimirajuće. Nakon Spandaua 04, Jadran je sljedećeg utorka gost Juga AO u Regionalnoj ligi, potom sljedećeg petka igra u svom bazenu protiv Mladosti, također u Regionalnoj ligi, a onda su u onaj tamo utorak gosti u dalekom Kazanju u Ligi prvaka.

- Spandau 04 je momčad s kojom mi definitivno možemo igrati, pogotovo kod kuće, gdje očekujem podršku s tribina. Lani smo izgubili u Berlinu jedan razlike, ovdje smo ih uvjerljivo svladali. Tvrdi su, dobro balansirani. Jači su za Rusa Holoda, koji je Barceloni zabio tri gola, imaju Dedovića, našeg Ćuka... Stvarno dobro ukomponirana momčad.

Jadran se plasirao drugu godinu zaredom u skupinu Lige prvaka, a igrat će i na Final Fouru Kupa Hrvatske, kome je domaćin. Istina, u polufinalu će igrati protiv Juga AO, a to baš ne izgleda obećavajuće, ali nikad se ne zna. Pogotovo ako će popraviti obranu, koja trenutačno šteka, prima se previše pogodaka.

- Sve je to točno, ali nema razloga za paniku. Evidentno je da nismo uigrani, promijenili smo četiri igrača u odnosu na prošlu sezonu. Oni koji su došli su mladi vaterpolisti, treba uzeti u obzir da njima treba vremena da se naviknu na višu razinu vaterpola koji se igra u Ligi prvaka.

Jadran je na startu glatko izgubio od europskog doprvaka Olympiacosa, a u srijedu se mogao uvjeriti u snagu Mladosti. Zagrepčani će s pravom pucati na plasman na završnom turniru osam najboljih.

- Smeta me, naravno, da smo od Olympiacosa izgubili s previsokom razlikom, no za sve postoje razlozi. Vjerujem da ćemo u nastavku sezone sa svakom utakmicom biti spremniji i igrati neizvjesnije utakmice s favoritima. Obrana je, osim uigranosti, stvar volje i glave kod igrača. Čim se dignemo u obrani, bit će bolje - završio je Asić.

Nijemci bez Saudadiera
Berlinska momčad je u Split doputovala oslabljena. Potvrdio je to i trener Spandaua 04, Kotoranin Petar Kovačević:

- Došli smo bez našeg bitnog igrača Remi Saudadiera, stoga će ostali morati nadoknaditi njegov izostanak.

Saudadier (33) je vrlo iskusni francuski reprezentativac, finog šuta, ali i značajnog obrambenog učinka. Jedan od centara njemačkog sastava, Zagrepčanin s njemačkom putovnicom, te tamošnji reprezentativac, Mateo Ćuk uoči utakmice je izjavio.

- Znamo vrlo dobro Jadran, obnovili su momčad ove sezone i opet su jako dobri. Mi se mučimo s ozljedama, nadam se da ćemo uspjeti odigrati dobru utakmicu. (dba)

Linker
27. travanj 2024 01:22