TOM DUBRAVEC / CROPIX
LIGA PRVAKA

UVJERLJIVA POBJEDA JUGA, ZAMALO SENZACIJA U MAĐARSKOJ Desetkovani splitski Jadran bez petorice prvotimaca minimalno poražen protiv jakog Szolnoka

Vaterpolisti splitskog Jadrana poraženi su u 5. kolu A skupine Lige prvaka u gostima kod mađarskog Szolnoka s 4-5 (0-1, 1-2, 1-2, 2-0). 
Piše: Dean BauerObjavljeno: 19. studeni 2019. 21:40

Čudna utakmica i minimalan poraz Splićana u gostima kod sastava koji očito ima silno velikih problema, poglavito u napadu, pa onda i ne čudi da su prijašnje dvije utakmice u Ligi prvaka izgubili. Malo je nedostajalo da ostanu i sa samo jednim bodom doma protiv Jadrana koji je došao "osakaćen", bez petorice standardnih igrača prve postave (kapetan Šetka, ljevoruki Zović, prvi branič Burić, centar Krapić, te vanjski Pejković). U zadnjoj je četvrtini Jadran imao nekoliko napada za poravnanje, ali su se ispriječili ili okvir gola ili vratar Nagy, a ruku na srcu i maleni "sudački poguranac" domaćinu.

Šteta u biti što Splićani nisu bili nagrađeni, ova Jadranova mladost za silnu borbenost s makar bodom, a pogotovo šteta poradi dvojice sjajnih igrača. Briljantnog vratara Mate Anića koji je na koncu ubilježio čak 16 obrana, obranivši i peterac Subotiću u zadnjoj dionici, te Zvonimira Burića koji je postigao sve Jadranove golove. Dakako, možda se može govoriti i o opuštenosti s kojom je Szolnok ušao u susret vidjevši s druge strane polovicu igrača koje nikada nisu ni vidjeli. Valja jednako tako spomenuti i da je Szolnok uzdrao čak 10 puta okvir gola što je poprilična doza njihove nesreće.

Ukoliko ćemo opet sasvim realno, utakmica nije bila kvalitetna, čak štoviše. Toliku količinu pogrešaka na obje strane, u jednoj utakmici, nismo već dugo vidjeli, ali to je više kritika Szolnoku koji je ipak bio kompletan. Realizacija igrača više obje momčadi bila je užasavajuće loša, posebice ona Szolnoka. Omjer 0-9 sve govori. Uz to i nerealizirani peterac. Mađari vjerojatno još uvijek ne mogu shvatiti kako su uopće dobili ovu utakmicu.

Uvjerljiva pobjeda Juga

Vaterpolisti dubrovačkog Juga AO u utorak su na svom bazenu u 5. kolu skupine A Lige prvaka lakoćom svladali ruski Sintez iz Kazanja sa 18-10 (7-0, 4-2, 4-3, 3-5).Momčad Juga predvodio je Loren Fatović sa pet pogodaka, a Paulo Obradović zabio je tri. U redovima Sinteza istaknuo se Aleksej Bugajčuk sa tri gola.

U srijedu u 5. kolu skupine B Lige prvaka zagrebačka Mladost dočekuje njemački Hannover (20.30 sati).

Linker
25. travanj 2024 14:33