HVS
LOŠA PARTIJA

VATERPOLISTICE SU UOČI KLJUČNE UTAKMICE ZA POVIJESNI PLASMAN DOŽIVJELE VELIKI NEUSPJEH: 'Protiv njih ne smijemo ni pomišljati na ovakve pogreške'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 17. siječanj 2020. 17:27

RUSIJA 34

HRVATSKA 1

(9:0, 7:1, 8:0, 10:0)

BUDIMPEŠTA - Duna Arena. Gledatelja 100. Suci: Nicolosi (Italija) i Schwartz (Izrael). Opunomoćenik: Ramos (Portugal).

RUSIJA: Ustijuhina (7+1 obrana), Bersneva 3, Prokofjeva 5, Karimova 5, Borisova 3, Gorbunova 5, Serzantova 5, Simanovič 2, Timofejeva 2, Soboljeva 1, Ivanova 3, Fedotova, Kamau. IZBORNIK: Aleksandar Gajdukov.

HRVATSKA: Ratković (1 obrana), Miljković, Miroslavić, Carević (0), Lordan 1, Skelin, Topić, D. Butić, Bukić, I. Butić, Barišić, Božan, Trojan Jimenez (4 obrane). IZBORNIK: Marijo Ćaleta.

PETERCI: Rusija 1-1, Hrvatska -.

OSOBNE POGREŠKE: Rusija 7, Hrvatska 11.

REALIZACIJA IGRAČICE VIŠE: Rusija 9-10 (90%), Hrvatska 1-7 (14%).

Samo je 13 sekundi Ruskinjama trebalo za prvi pogodak. Nakon 39 sekundi je bilo i 2:0. Tako je krenulo, nastavilo se i u konačnici završilo. Rekordno visoka pobjede ili poraz neke reprezentacije u dosadašnjem dijelu EP u Budimpešti. Nije baš nešto čime bi se mogli pohvaliti, ali najavili smo tako nešto i ono se samo potvrdilo.

Uz sve, Hrvatska nije bila ni kompletna jer je izbornik Carević na liječnički savjet bio primoran Ivanu Butić cijelo vrijeme ostaviti na klupi. Razlog je malo jača posjekotina još iz utakmice protiv Srpkinja. Sestra joj Domina je također igrala vrlo malo budući da ona ima povišenu temperaturu.

- To nam je samo dodatno pričinilo probleme, smanjilo rotaciju. Obje bi trebale biti spremne za Slovačku. Inače, neovisno i našim tegobama i kvaliteti Rusije, ipak nikako ne mogu biti ravnodušan na igru u obrani. Ona je u cijelosti, a posebno u početku utakmice bila ipak ispod svakog kriterija - rekao je izbornik Ćaleta i dodao.

- Protiv Slovačke ne smijemo ni pomisliti na takve pogreške, posebno zato što mislim da su i Slovakinje tu negdje, blizu nama. Sve je to na gol-dva razlike.

Utakmica vaterpolistica Hrvatske i Slovačke igra se u nedjelju od 13.00 sati.

Linker
25. travanj 2024 12:35